Educație

Info Mos Craciun

Ziarul de Vrancea
21 dec 2007 689 vizualizări
Si ieri au continuat serbarile dedicate lui Mos Craciun

Mosu\' vine la copiii de la Golesti

Presedintele intermar Adrian Popescu a precizat ca va respecta programul propus pentru aceasta perioada, care consta in acordarea de cadouri mai multor familii de rromi din Chiojdeni, comuna in care a fost primar. "Duminica vom merge la Chiojdeni impreuna cu lidera organizatiei de femei, Anisoara Citan. Nu pot sa uit cum traiesc unii dintre napastuitii soartei si vrem sa le facem o mica bucurie de sarbatori", a declarat Adrian Popescu. In acelasi timp, in ajunul Craciunului, PRM-istii vor fi ajutoarele Mosului si pentru copiii din Centrul "Sfinta Maria" de la Golesti. (D. G.)


Un colind de la Crucea Rosie


Voluntarii Filialei de Cruce Rosie Vrancea au colindat ieri si redactia "Ziarului de Vrancea", in incercarea lor de a promova si o campanie umanitara pentru ajutorarea copiilor din centre de plasament. Tinerii au mers cu colinda pe la mai multe institutii, in incercarea de a sensibiliza opinia publica sa dea o mina de ajutor celor sarmani. Alaturi de caciulitele de Mosi Craciun acestia au plimbat si o urna pentru donatii, unde cei cu inima mare au putut pune un ajutor, fie el si simbolic. (I. C.)


Mos Craciun i-a vizitat pe copiii cu diabet


Mos Craciun i-a vizitat, ieri, pe copiii cu diabet inscrisi in evidentele Programului National de Diabet. Evenimentul a avut loc la cabinetul medicului Gheorghe Cocioaba, singurul diabetolog din judet, unde s-a organizat "Serbarea pomului de Craciun" pentru un numar de 36 de copii bolnavi, cu virste intre 0 si 16 ani. "Astazi este a saptea editie a serbarii Pomului de Craciun pentru copiii cu diabet zaharat. Organizam aceasta festivitate din 2007 si intotdeauna am avut si concursul preotului Ioan Gherman, dar si a sponsorilor", le-a spus doctor Gheorghe Cocioaba copiilor si parintilor prezenti la serbare. Micutii au spus poezii si cintece in prezenta Mosului si a doctorului Cezar Grigorescu, reprezentantul celei mai mari firme producatoare de insulina din lume, Novo Nordisk, care a adus micutilor hainute si articole promotionale. (C. PALADE)


PD a dus cadouri copiilor defavorati


Democratii focsaneni le-au facut ieri o bucurie micutilor de la Biroul consiliere interventie si adapost temporar din cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Drepturilor Copilului. "Darurile sint contributia noastra, in special a oamenilor de afaceri din organizatie", ne-a declarat Nicu Tanase, presedintele PD Focsani. Omul de afaceri Daniel Gongu a fost cel care s-a ocupat de actiune si a contribuit cel mai mult la darurilor facute micutilor. Acestia au primit pachete cu dulciuri, sucuri, precum si jucarii. Si tinerii din PD au cintat citeva colinde, sub indrumarea teologului Marian Prichici. Tot ieri, organizatia de tineret a PD a adus la Focsani 50 de copii dintre cei mai necajiti, in special din comunele unde democratii au obtinut cele mai mari scoruri la alegerile pentru Parlamentul European. Elevii au vizitat muzeele din oras, iar dupa amiaza au mers la sediul PD Vrancea, unde au primit cadouri. (M. B.)


Copiii politistilor au fost vizitati de Mos Craciun


Mos Craciun a ajuns, ieri, si la copiii cadrelor din Politie. Serbarea a avut loc in sala mica a Casei Armatei, unde elevii Scolii "Anghel Saligny" au captat atentia prin dansuri populare si obiceiuri traditionale de sarbatori. Copiii, cu virste diferite, au primit cite un pachet plin cu dulciuri, fructe si sucuri chiar de la Mos, care i-a intrebat daca au fost cuminti. "Am facut un apel la colegii mei care au venit in numar mare. In total au fost 600 de pachete, din care am trimis si la subunitatile din teritoriu, ramind ca ei sa faca cite o serbare pentru copiii lor. Practic, cadourile sint luate prin intermediul sindicatelor politistilor", a spus comisarul Viorel Serbanoiu, seful IPJ Vrancea. (C. P.)


Mos Craciun de la jandarmi


Inspectoratul Judetean de Jandarmi Vrancea a jucat in aceste zile rol de Mos Craciun pentru mai multi copii si familii nevoiase din municipiu. Printre cei care au avut ocazia sa-l traga pe Mos de barba s-au numarat si copiii jandarmilor. "Atmosfera a fost completata si de un program de colinde pus in scena de grupul «VIA MUSIC» condus de doamna profesoara Aurelia Vaida", a declarat lt. Sorin Hunea, purtator de cuvint al IJJ. Gindurile si cadourile oamenilor in uniforma s-au indreptat si catre cei mai putin norocosi, pachete cu alimente si dulciuri mergind catre familia Gaina de la Mindresti, dar si catre minorii Tania si Alexandra Solomon, din Focsani. (I. C.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.