Educație

Meritati sa fiti pupati in fiecare zi pentru ce faceti pentru copiii

Camelia Stănilă
21 dec 2007 809 vizualizări
Conducerea ISJ a inminat ieri circa 60 de medalii "Meritul pentru invatamint" dascalilor vrinceni, dar si personalului auxiliar u Iordache Bostan a dat-o ca exemplu si pe secretara ISJ, Marioara Vintila

62 de invatatori, educatoare, bibliotecare, secretare si maistri instructori din unitatile de invatamint vrincene au primit ieri medaliile "Meritul pentru invatamint", acordate inca din 2004 de presedintia Romaniei, sub mandatul lui Ion Iliescu. Desi distinctiile sosisera inca de acum 2 saptamini, dupa ce luni bune au stat in depozitele Ministerului Educatiei, conducerea Inspectoratului Scolar a dorit sa le acorde in cadru festiv. Iordache Bostan si adjunctul Emil Onea au adresat multumiri pentru activitatea depusa si nici n-au ratat sa le pupe pe dascalite. "Felicitari pentru ca activitatea dvs. a fost apreciata, conform decretului 1097/2004. Pentru noi, dascalii, o simpla hirtie conteaza foarte mult. Ne-am ales aceasta meserie nu pentru bani, ci pentru a face ceva pentru copii", a afirmat inaintea inminarii medaliilor liberalul Iordache Bostan, care a adaugat insa ca nu ar fi stricat si o suma de bani pe linga diplome si medalii. Seful invatamintului le-a chestionat pe secretare daca se inteleg cu conducerea scolilor, spunind ca in Vrancea cam exista o problema la acest capitol. "Nu se intimpla acest lucru la Inspectoratul Scolar", a completat Iordache Bostan, care a dat-o astfel ca exemplu pe propria-i secretara, Marioara Vintila, si ea premiata cu medalia "Meritul invatamintului". Seful chiar i-a urat sa continue multi ani in aceasta functie, stiut fiind faptul ca a supravietuit in ISJ de-a lungul schimbarilor politice din fruntea institutiei. "Pe linga dascali, sint premiati si altii, care au grija ca lucrurile sa mearga bine. Cred ca meritati din plin ceea ce ati primit, si chiar sint convins ca faceti mai mult de atit. Meritati sa fiti pupati in fiecare zi pentru ceea ce faceti pentru copiii nostri. Asteptam in continuare colaborare din partea dvs si munca asidua pentru copiii nostri", a completat la final si Emil Onea, precizind ca vorbeste nu doar in calitate de "sef", ci si ca parinte. Premierea de ieri a fost completata si de un program de colinde si cintece de iarna sustinut de grupul "Via Music", pregatit de profesorii Aurelia si Ioan Vaida. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.