Educație

Profesorii si-au cerut al 13-lea salariu in avans

Camelia Stănilă
20 dec 2007 708 vizualizări
17 dascali din Focsani si imprejurimi, in frunte cu presedintele Sindicatului Liber din Invatamint (SLI) Vrancea, Constantin Grigore, au participat ieri la pichetarea sediului Guvernului, alaturi de colegi din toata tara.

Sindicalistii au ales aceasta forma de protest pentru a-si cere in avans cel de-al 13-lea salariu, dar si pentru reglementarea unor drepturi pentru 2008. "Practic, sindicatele afiliate FSLI au fost prezente pe trei fronturi, la actiunile de pichetare din fata Guvernului si Parlamentului, dar si la dezbaterile proiectului de buget, unde s-au adus citeva amendamente. In primul rind, dorim sa primim acum al 13-lea salariu si avansul pe decembrie. Toate scolile au bani, dar asteapta ordonanta Guvernului pentru a putea achita aceste sume", a declarat Constantin Grigore. Liderul dascalilor a mentionat ca o alta revendicare vizeaza mult discutatele tichete cadou, acordate conform Legii 193/2006. Deja, la nivelul comisiei paritare din cadrul ISJ s-a aprobat acordarea de tichete pentru 7 evenimente din 2008, urmind a se face demersuri si pe linga autoritatile locale, ca sa asigure fonduri. "Vrem sa se gaseasca o solutie pentru acodarea unitara si nediscriminatorie a acestor tichete cadou, pentru toti salariatii. Acestea sint in functie de bugetele locale si probabil unele scoli vor primi. Valoarea este de la 10 pina la maxim 50 lei", a mai mentionat liderul SLI. Potrivit acestuia, la negocierile privind bugetul pe 2008 a fost deja admis amendamentul privind cresterea salariala de 10% pentru profesorii debutanti, cu definitivat si gradul II, avind in vedere ca anul acesta o majorare suplimentara a fost acordata doar pentru dascalii cu gradul I. "Pina la finele anului, sindicatele vor negocia cresterile salariale din invatamint, aferente 2008", a completat Constantin Grigore. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.