Educație

Mladite neculene si Sfintul Nectarie, la colindat

Camelia Stănilă
19 dec 2007 1222 vizualizări
Elevii de la Panciu si Manastioara- Fitionesti au iesit ieri la colindat, pentru a aduce spiritul sarbatorilor mult mai aproape.

Ei au venit la Focsani, unde au trecut pragul mai multor institutii, inclusiv a Inspectoratului Scolar, dar si a unor firme private, unde au interpretat frumoase colinde. La ISJ a ajuns grupul de colindatori de la Panciu condus de profesoara Ana Cornici, care a lasat in holul institutiei si o interesanta expozitie de icoane pe sticla. De altfel, si tinerii de la Liceul de Arte au expus la ISJ tablouri legate de traditiile si obiceiurile de iarna. Inspectorii au fost colindati si de corul de copii "Mladite neculene" de la Scoala Neicu- Panciu, condus de invatatorul Gheorghita Popa. Micutii au trecut si pragul redactiei "Ziarului de Vrancea" si ne-au incintat cu colindele pregatite cu mare drag. Un frumos program de cintece specifice sarbatorilor a fost insa prezentat de corul "Sf. Nectarie" al Parohiei Ghimicesti - Manastioara, condus de preotul Vasile Dabija. Tinerii i-au impresionat pe inspectori cu vocea lor, dar mai ales cu colindele inedite prezentate. Corul are succes si la nivel national, astazi urmind sa cinte la postul Antena 1, unde a fost invitat. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.