Educație

Iordache Bostan, cel pe care-l stiati, a murit

Camelia Stănilă
19 dec 2007 1600 vizualizări
A sustinut ieri, spre hazul jurnalistilor, seful Inspectoratului Scolar, adaugind ca acum s-a nascut un alt inspector general, pe care-l cheama tot Iordache Bostan u generalul este decis sa nu mai dea ochii cu presa dupa ce s-a suparat pe modul in care presa a scris despre incidentul auto in care a fost implicat

Seful Inspectoratului Scolar, liberalul Iordache Bostan, si-a dat arama pe fata si a intrerupt comunicarea directa cu presa. Dupa ce reprezentantii mass-media au relatat despre faptul ca a accidentat o eleva pe trecerea de pietoni, incident care l-a pus intr-o lumina extrem de proasta in fata sefilor de la Bucuresti, inspectorul general si-a schimbat total atitudinea. Pina cum, seful ISJ a acceptat sa se intilneasca cu presa chiar si zilnic, pentru a cistiga capital de imagine, insa dupa incidentul de lunea trecuta acesta nu a mai facut nici un fel de declaratii. "Daca vreti informatii, va adresati inspectorului de imagine, Maria Sterea. Iordache Bostan, cel pe care-l stiati, a murit! Acum s-a nascut un alt inspector general, pe care-l cheama tot Iordache Bostan. Nu mai am nimic de comentat", a afirmat ieri seful ISJ, atunci cind a fost chestionat in legatura cu intrevederea pe care a avut-o luni la Ministerul Educatiei, in cadrul careia i s-au cerut explicatii cu privire la accident. Acesta a sugerat ca raspunsuri privind destinul sau la conducerea ISJ putem afla direct de la Minister. Iordache Bostan s-a aratat neinduplecat in a face declaratii, desi intrebarile care i-au fost adresate de Ziarul de Vrancea l-au vizat personal si nu institutia pe care inca o conduce. "Daca vreti sa vorbiti cu omul Iordache Bostan, ma puteti suna dupa orele 18.00, cind imi termin programul de lucru", a mai spus Bostan, ca si cum activitatea institutiei ar trebui separata complet de seful acesteia. De mentionat si faptul ca, pina acum, multi dintre inspectori au refuzat sa vorbeasca cu reprezentantii mass-media, in conditiile in care informatiile trebuiau sa treaca pe la sef. Dupa incidentul de saptamina trecuta, in care a lovit o eleva pe trecerea de pietoni, Ministerul Educatiei a luat in discutie destituirea lui Iordache Bostan, secretarul de stat Svetlana Preoteasa parind hotarita sa-i solicite demisia. Se pare insa ca sefii de la Bucuresti au decis sa astepte incheierea anchetei Politiei in aces caz, inainte de a lua o hotarire definitiva. Aceasta si in conditiile in care Iordache Bostan a refuzat sa demisioneze si le-a trimis reprezentantilor MECT si o copie dupa procesul verbal incheiat in sedinta Consiliului de Administratie al ISJ din care reiesea ca este sustinut de subordonati. Nici organizatia PNL Vrancea nu a dorit sa ia o pozitie transanta in acest caz sensibil pentru imaginea sa, ba chiar l-a sustinut public pe Iordache Bostan, chiar daca numai cu jumatate de gura. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.