Educație

S-a lansat Click Biblioteca

Iulia Crețu
18 dec 2007 640 vizualizări
In sala multimedia, cititorii pot accesa pagini de internet, pot urmari inregistrari pe casete video sau DVD-uri si pot realiza aplicatii

Sectia pentru Copii si Tineret din cadrul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" Vrancea si-a lansat ieri sala multimedia, acesta fiind punctul de atractie al elevilor care vor "sa navigheze putin pe net". La Click Biblioteca, utilizatorii serviciilor bibliotecii au la dispozitie 6 calculatoare conectate la internet pe care pot lucra gratuit, un video proiector, dar si o colectie de casete video sau DVD-uri cu filme si documentare, ori de CD-uri cu muzica. Lansarea salii multimedia s-a realizat ieri, in prezenta liceenilor de la Colegiul National "Unirea", care au realizat o scurta prezentare a serviciului. "Pentru cei mici, dar si pentru cei mari am realizat aceasta sala multimedia, deschizind astfel programul Click Biblioteca. Aici, cei interesati au acces la internet si pot face pe calculator diferite aplicatii", a precizat directoarea Bibliotecii, Teodora Fintinaru, fiind in asentimentul pustilor de generala care abia asteptau sa butoneze computerele. Aceasta a adaugat ca, pe linga cele aproape 200 de mii de volume aflate in rafturile institutiei, reprezentind latura clasica a Bibliotecii, cititorii sint indrumati si catre viitorul cartii, reprezentat prin spatiul virtual. "Deocamdata avem 6 calculatoare conectate la internet, numarul lor va creste. Avem casete video sau DVD-uri. Din partea Scolii «Alexandru Vlahuta» Focsani am primit oferta de a face o revista a Sectiei aici, in sala multimedia", a completat directorul Teodora Fintinaru. In aceasta perioada, surprizele Bibliotecii pentru cei mai mici dintre cititori nu se vor opri aici, manifestarile continuind cu impodobirea bradului de Craciun in sediul central, dar si cu participarea la oferirea de cadouri copiilor defavorizati. Joi, Biblioteca va imbraca haina de Mos Craciun pentru micutii de la Centrul de adapost temporar pentru copilul delicvent din strada, de linga Centrul "Elena Doamna". Pe linga darurile oferite de spiridusii Bibliotecii, toti cei cu inima mare pot face daruri pentru micuti. Putin din putinul vostru este foarte mult pentru ei. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.