Educație

Serbare de Mos Craciun la Liceul Sportiv

Iulia Crețu
14 dec 2007 667 vizualizări
Profesorii de la Liceul cu Program Sportiv Focsani au fost colindati ieri, chiar daca putin mai devreme, de elevii unitatii scolare care au tinut sa le cinte, sa-i sorcoveasca, sa le spuna Plugusorul si sa le arunce cu orez pentru belsug si prosperitate.

Cadouri de la Mos Craciun au primit si cei trei copii ai familiei Vasilache care locuiesc in internatul liceului

Sportivii, priceputi si aplaudati pe stadioane sau in sali de concurs la competitii, si-au demonstrat si latura sensibila, imbracati in Mosi Craciun si magi cu Steaua, colindindu-si cadrele didactice si antrenorii. La finalul programului artistic, directorul adjunct Ionel Agrigoroaiei le-a multumit pustilor pentru urari si le-a transmis ceea ce de obicei profesorii nu prea recunosc in fata invataceilor, ca sint mindri de ei, de rezultatele obtinute de acestia si pe terenurile de sport, dar si in clase la cursuri si examene. La finalul colindului elevii si-au primit rasplata in daruri de la Mos Craciun. Printre cei care au primit pachetele de Sarbatori se numara si cei trei copii ai familiei Vasilache, Mirela, Valentin si Gheorghe. Acestia locuiesc impreuna cu mama lor intr-o camera de internat, acolo unde profesorii si colegii celor trei le-au amenajat pina ce si un bradut de Craciun. Atmosfera de la noua casa este cu mult mai primitoare decit la camera de la Mindresti. Tinerii spun ca le este mai bine acolo decit alaturi de tatal violent. Copiii ne-au dezvaluit ca acesta nu stie unde sint si ca daca cumva s-ar intoarce, atit ei, cit si mama lor, ar risca o bataie crunta. "E mai bine. Daca ne-am intoarce ne-ar batea, nici nu stie unde sintem", ne-au spus cei trei copii. Acestia povestesc si despre pasiunea lor pentru sport, Mirela fiind la Atletism, iar cei doi baieti, Valentin si Gheorghe, fiind pasionati de fotbal. Gheorghe, care este portar, spune ca nu a primit nici un gol pina acum. "Facem sport mai mult din placere. Si cartea ne place, ne descurcam asa si asa. Te invata daca ai de pe ce face, daca nu ai carti, e mai greu", au spus copiii. Mama lor, Liliana Vrajitoru, spune ca de la 1 ianuarie va avea o slujba, prin bunavointa unei persoane de la Liceu si ca ii va fi mai usor sa se intretina si sa aiba grija de copii. Darurile pentru cei trei micuti vor continua sa vina, conducerea Liceului declarind ca intentioneaza sa le cumpere si un televizor si un aragaz. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.