Educație

Dansul si cintecul, limbaje comune pentru toti copiii

Ziarul de Vrancea
14 dec 2007 541 vizualizări
Elevii cu dizabilitati din mai multe centre din judet au sarbatorit, ieri, la fosta cinema Balada, alaturi de copii din scoli gimnaziale, licee, scoli postliceale si profesionale.

Corul Liceului Pedagogic a cintat impreuna cu copiii hipoacuzici de la "Elena Doamna"

Evenimentul, organizat cu scopul integrarii sociale a copiilor cu dizabilitati din centrele "Elena Doamna" din Focsani, din Mihalceni si Maicanesti, a reunit in sala peste 300 de persoane. Evenimentul de ieri se inscrie in Strategia Nationala "Actiunea Comunitara", prin care elevii cu probleme de auz sau de integrare sociala au aratat ca pot fi la fel de sensibili ca si copiii auzitori, cu care s-au si imprietenit pe parcursul spectacolului. Copiii de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna" au prezentat atit obiceiuri si datini de Craciun, cit si dansuri si demonstratii de arte martiale. "Practic, in intervalul 3-15 decembrie noi am sarbatorit Ziua Portilor Deschise, interval in care am primit foarte multe cadouri. Ceea ce s-a intimplat astazi a fost sub egida Strategiei Nationale a Actiunii Comunitare la care au participat atit copiii cu dizabilitati, cit si copii din scoli gimnaziale, postliceale, profesionale si licee. Noi am vrut sa transmitem dragostea noastra, chiar daca avem probleme, avem totusi aceeasi deschidere pentru cei din jurul nostru", ne-a declarat Paraschiva Sandulachi, directoarea Centrului Scolar "Elena Doamna". Un moment special, care a emotionat intreaga sala, a fost recitalul comun a Corului "Mica pastorala" a Liceului Pedagogic "Spiru Haret" si a Corului de la "Elena Doamna", care au interpretat in limbaj mimico-gestual. "Am ajuns sa cintam cu ei, ceea ce este extraordinar. Desi nu aud, ei simt muzica. Am repetat doar doua zile impreuna cu cei de la Pedagigoc, care au ramas impresionati de spectacolul si de capacitatea lor de a se exprima si de a transmite emotia mai departe. De aceea, Corul Mica Pastorala a tinut sa le dedice la final un cintec de leagan", ne-a declarat Dumitru Sandulachi, dirijorul Corului Pastorala. In holul fostului cinematograf Balada, cei prezenti au putut admira si o expozitie realizata de copiii Centrului "Elena Doamna". La evenimentul de ieri au participat si reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului, inspectorul general pentru invatamint special Simona Nicolae, dar si inspectorul scolar general al ISJ, Iordache Bostan. (C. PALADE, M. BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.