Educație

Fals si adevarat tenor.. la Focsani

Cristi Irimia
13 dec 2007 683 vizualizări
Vrincenii care au asistat la "Scandal la Opera" au ris in hohote si i-au aplaudat la scena deschisa pe actorii de la "Nottara"

Replici haioase, pasiune si exuberanta, emotie si curiozitate, dar si alte stari si sentimente extreme au trait spectatorii focsaneni care au ales sa vada "Scandal la Opera", pe scena Teatrului "Maior Gh. Pastia". Actorii de la Nottara nu au dat prilej prea des privitorilor sa-si imagineze ce va urma in piesa, cita vreme trecerea de la o scena la alta s-a facut extrem de repede. De altfel, acest element a asigurat destule "palpitatii" celor prezenti in sala, iubitorii teatrului putind admira senzationala verva a lui Mircea Diaconu, dar si senzualitatea actritelor care incercau sa intre in gratiile tenorului Merelli. Acesta urma sa dea o reprezentatie in Cleveland, insa datorita starii de somnolenta provocata de mai multe pastile de fenobarbital n-a mai ajuns sa cinte in fata melomanilor. Directorul operei, Saunders, (n. r. - Mircea Diaconu) vine cu ideea ca unul din angajatii sai sa urce pe scena in locul lui Merelli, fapt care provoaca ulterior o serie de incurcaturi, desi, sau poate ca tocmai de aceea, "recitalul" tenorului de ocazie a fost de exceptie. Ramin memorabile momentele in care falsul tenor este confundat cu adevaratul, si viceversa. Maggie, fiica directorului Operei, vrea neaparat sa auda clopotei atunci cind este sarutata si pina la urma... visul ii este indeplinit... la propriu. Max, falsul tenor, cel care ii facea curte pina la sosirea lui Merelli, ajunge sa o sarute cu clopoteii in mina, in vreme ce directorul Saunders este cel mai disperat dintre toti, cu gindul la partea financiara a afacerii. 1000 de melomani "cind timpiti, cind nevinovati", in viziunea sa, "sint totusi mana cereasca pentru Opera, in contextul in care "la 50 de dolari biletul se string vreo 47.000, ca mai fura si cei de la casa", precizeaza cu haz Saunders. Distributia piesei a fost urmatoarea: Tito Merelli (Alexandru Jitea), Saunders (Mircea Diaconu), Max (Ion Grosu), Maria Merelli (Luminita Erga), Julia (Victoria Cocias), Liftierul (Alexandru Gheorghiu), Maggie (Natalie Ester), Diana (Cerasela Iosifescu). (Cristi IRIMIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.