Educație

Video-interfon, la Gradinita nr. 6

Camelia Stănilă
11 dec 2007 816 vizualizări
Proiectul "Educatia pentru societate a prescolarilor" a urmarit cresterea sigurantei micutilor, atit la gradinita, cit si in afara ei

Prichindeii de la Gradinita nr. 6 din Focsani au invatat regulile de securitate personala, cum sa se comporte civilizat in societate, dar si in grup, in cadrul unui proiect incheiat recent, "Educatia pentru societate a prescolarilor", coordonat de educatoarea Steliana Chirila. Initiativa a vizat cresterea sigurantei copiilor, atit la gradinita, cit si in afara ei, prin poezii, cintece, jocuri didactice, concursuri, vizite in mai multe institutii din oras, dar mai ales prin discutii cu diversi specialisti: preoti, politisti, pompieri, asistenti medicali, medicul sau psihologul scolar. Deprinderile de comportare civilizata si de politete, deprinderile igienico-sanitare, de ordine, curatenie, pentru o alimentatie sanatoasa, dar si indicatiile pentru parinti au completat activitatile proiectului. Acestea s-au derulat pe 5 teme mari: "Ajuta-te singur", "Siguranta si teama", "Cine este cel de linga mine", "Valorile in care cred" si una pornind de la proverbul "Cine se loveste a doua oara de aceeasi piatra, merita sa-si sparga capul". "Proiectul a urmarit cunoasterea si respectarea de catre copii a normelor de integrare in viata sociala, a regulilor de securitate personala si a celor din jur, dar si crearea unui ambient placut, cresterea calitatii invatamintului prin dotarea cu echipamente moderne. Toate activitatile au avut un impact puternic asupra prescolarilor, care au invatat de la specialisti cum sa se comporte cu un strain pe strada sau in timp ce sint lasati singuri acasa, spre exemplu", a precizat educatoarea Steliana Chirila, cea care a coordonat proiectul prin care s-au cistigat fonduri nerambursabile de 13.500 lei de la Consiliul Local Focsani. Dupa ce gradinita s-a mutat in incinta Scolii "Stefan cel Mare", problema securitatii micutilor a fost din ce in ce mai stringenta, astfel ca s-a nascut acest proiect, sustinut si de comitetul de parinti cu 10% din buget. Astfel, valoarea proiectului s-a ridicat la 15.000 lei. Prescolarii de la Gradinita nr. 6 invata acum intr-o incinta dotata cu un video-interfon, dar si in clase cu aparate de aer conditionat, avind in vedere ca in cele 8 micute sali de clasa se inghesuie 210 copii. Pe linga acestea, gradinita si-a mai achizitionat si o imprimanta multifunctionala, pentru a le ajuta pe educatoare in realizarea materialelor didactice. "Copiii au invatat ce inseamna convietuirea de grup, spiritul de echipa. Noi avem si copii devaforizati, care nu stiau nici ce inseamna aceste dotari, de care beneficiaza acum. Astfel ca putem spune ca proiectul a fost o reusita, chiar a crescut prestigiul unitatii si ne-a creat posibilitatea incheierii unor noi parteneriate", a mai completat Steliana Chirila. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.