Educație

Dascalii s-au instruit in software si web design

Mihaela Beșleagă
11 dec 2007 1313 vizualizări
Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Vrancea a finalizat saptamina trecuta proiectul "Utilizarea programelor informatice ca mijloc didactic si de dezvoltare profesionala", realizat cu sprijinul Consiliului Local si al Primariei municipiului Focsani

Scolile au fost incurajate sa-si creeze pagini web oficial

Activitatile s-au desfasurat in perioada 13 octombrie - 4 decembrie, la Casa Corpului Didactic, la sediul ISJ, la Grup Scolar "G.G.Longinescu" si la Colegiul National "Unirea", pe doua sectiuni: utilizarea aplicatiei Power Point ca instrument de comunicare didactica si manageriala si imaginea scolii in Internet - cursuri si aplicatii practice, pagini web. "Prima sectiune s-a adresat directorilor de unitati scolare si inspectorilor scolari, pentru perfectionarea acestora in tehnica construirii unei prezentari eficiente, utilizind instrumentele puse la dispozitie de aplicatia Power Point si programe similare. Pe parcursul activitatilor, participantii au realizat portofolii cu prezentari electronice pe teme de management scolar si de specialitate", se arata in comunicatul ISJ. Cea de-a doua sectiune s-a adresat elevilor si cadrelor didactice, vizind perfectionarea unei echipe, formata dintr-un profesor si un elev, in crearea si intretinerea paginii web a scolii, pentru imbunatatirea imaginii si cresterea prestigiului scolii. Fiecare unitate scolara din Focsani si-a desemnat o echipa formata din 1-2 profesori si un elev, in vederea crearii unui site web oficial al institutiei. Paginile web realizate de echipele scolilor si liceelor din municipiu se pot accesa la adresa: http://www.vrancea.ro/edu/. Cursul s-a incheiat cu un concurs de pagini web la care au participat toate echipele inscrise, la care s-au acordat diplome si premii, materializate in aplicatii software in scop didactic. Echipa proiectului a fost formata din: Iordache Bostan, inspector scolar general, Alina Maiereanu, inspector scolar, Emil Onea, inspector scolar general adjunct, Nicolae Popescu, contabil sef, Neagu Costica, director Casa Corpului Didactic Focsani. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.