Educație

Fanus Neagu premiat la Focsani

Valentin Muscă
8 dec 2007 627 vizualizări
Unul din ultimii clasici in viata ai literaturii romane - prozatorul Fanus Neagu va fi premiat astazi, la Salonul Literar Dragosloveni.

Celebrul prozator va primi "Premiul pentru intreaga activitate literara"

Alaturi de braileanul Fanus Neagu vor mai fi premiati Romul Munteanu, Cornelia Maria Savu, Alexandru Cucereanu si poetul Ion Panait. "Avem onoarea sa premiem la aceasta editie a Salonului patru seniori ai literaturii romane si o distinsa scriitoare. Fanus Neagu va primi «Premiul pentru intreaga activitate literara», basarabeanul stabilit de jumatate de secol la Focsani - Alexandru Cucereanu va primi «Premiul pentru memorialistica», Romul Munteanu «Premiu pentru critica literara», poetul Ion Panait «Premiul pentru poezie», iar scriitoarea Cornelia Maria Savu «Premiul pentru jurnalism cultural»", ne-a spus Paraschiv Usturoi, directorul Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Vrancea. Academicianul Fanus Neagu este un obisnuit al Salonului Literar Dragosloveni si un prieten al scriitorilor din tara care a reusit sa sacralizeze o oaie. Apeciat si detestat in egala masura pentru ca a "trait bine" inainte si dupa 1989, Fanus Neagu este unul din cei mai importanti scriitori romani in viata si un jurnalist cultural cu o opera pe masura. (Valentin MUSCA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.