Educație

Angajatii din ISJ au prins mania mobilului

Camelia Stănilă
7 dec 2007 884 vizualizări
Convorbirile pe mobil achitate lunar de Inspectoratul Scolar au inceput sa depaseasca frecvent 35.000 lei u personalul beneficiaza de zeci de convorbiri gratuite in cadrul grupului, dar facturile cresc

Facturile la telefonul mobil au devenit apasatoare pentru conducerea Inspectoratului Scolar, luna de luna institutia trebuind sa deconteze cel putin 35 mii lei (350 milioane lei vechi) numai pentru aceste servicii. Desi nu exista un barem in care ar trebui sa se incadreze, angajatii ISJ depasesc convorbirile gratuite incluse in abonament chiar si in perioade mai putin aglomerate, cind nu sint necesare raportari pentru examene sau legate de investitiile din scoli. Problema a fost ridicata si ieri in Consiliul de Administratie, mai ales ca nu inspectorii sint cei care vorbesc prea mult, ci angajatii din celelalte compartimente si chiar personalul auxiliar. Telefoanele de serviciu au fost introduse in Inspectoratul Scolar pe vremea fostului "general" Danut Popoiu, de aceasta facilitate beneficiind inclusiv soferii, responsabilul depozitului de manuale, ingrijitorii, angajatii de la birotica, contabilitate si asa mai departe. In total 50 de telefoane mobile, intre care se pot purta insa 100 de convorbiri gratuite lunar, plus alte 25 minute in reteaua Vodafone, considerate suficiente pentru a vorbi chiar si in interes personal. "Vrem sa impunem limite pentru serviciul de telefonie pentru personalul din ISJ. Se vorbeste cam mult si, de regula, nu de catre inspectorii scolari. Vorbeste cine doreste, dar plateste. Sau preda mobilul. Banul public trebuie cheltuit mai cu economie", sint singurele lucruri pe care a dorit sa le precizeze inspectorul general Iordache Bostan. Contabilul sef al unitatii, Neculai Popescu, a precizat insa ca nu se va impune un barem, ci doar respectarea abonamentului pentru personalul administrativ. Mai mult, s-a propus ca inspectorii sa poata vorbi cam o ora in plus, peste abonament, pina in limita a 30 lei lunar, cei de la compartimentele de investitii si personal, care au mult mai multe situatii de obtinut din teritoriu, sa poata vorbi in plus 2 ore, in limita unei facturi de 70-80 lei, iar inspectorii generali sa nu depaseasca 100 lei lunar. "Si cit se vorbea de pe fix pe mobil, in cele mai aglomerate perioade, plateam pina in 30 mii lei. Acum, si in cele mai lejere luni facturile trec peste 35 mii lei. Nu avem un barem pe care trebuie sa-l respectam, dar vrem sa ajungem la o suma rezonabila", a precizat contabilul sef Neculai Popescu. Cheltuielile cu telefoanele mobile din ISJ sint printre cele mai mari, la nivelul institutiilor publice din Vrancea. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.