Educație

Programe operationale aprobate pentru Romania

Camelia Stănilă
3 dec 2007 646 vizualizări
Comisia Europeana a aprobat recent ultimele doua Programe Operationale pentru Romania, ce vor fi finantate din Fondul Social European. Deciziile Comisiei încheie negocierile pentru cele 19,2 miliarde euro reprezentind fonduri structurale si de coeziune pe care le va primi Romănia în cadrul obiectivului "Convergenta" în perioada 2007-2013.

Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative, gestionat de Ministerul Internelor si Reformei Administrative, stabileste strategia de alocare a 246 de milioane de euro pentru urmatorii 7 ani, fonduri structurale pentru eficientizarea felului in care se construiesc si se implementeaza politicile publice si pentru imbunatatirea calitatii si eficientei furnizarii serviciilor catre cetateni. Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, gestionat de Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse, beneficiaza de o alocare financiara de 3.476 milioane de euro pentru perioada 2007-2013. Aceste fonduri structurale pot fi folosite pentru a finanta proiecte de dezvoltare a capitalului uman si de crestere a competitivitatii acestuia, prin corelarea educatiei si invatarii cu piata muncii si prin asigurarea de oportunitati sporite pentru participarea pe o piata a muncii moderna, flexibila si inclusiva a 1.650 mii de persoane. Documentele pot fi consultate si descarcate de pe site-ul www.fonduri-ue.ro. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.