Educație

1 Decembrie, o zi de succes pentru Liceul Emil Botta

Ana-Maria Cantia
3 dec 2007 911 vizualizări
Elevii si profesorii adjudeni au sarbatorit alaturi de elevii si dascalii de la Liceul "Mihai Eminescu" din Tirgu Mures u Geta Postolache i-a cucerit pe oaspeti cu cintecele dedicate zilei nationale

Liceul "Emil Botta" din municipiul Adjud a sarbatorit Ziua Nationala alaturi de colegii de la Liceul "Mihai Eminescu" din Tirgu Mures, cu care s-a incheiat un parteneriat educational derulat sub genericul "Mit si adevar in istorie". Oaspetii au venit inca de vineri seara la Adjud, unde au fost intimpinati inclusiv de inspectorul scolar general Iordache Bostan. Delegatia a fost compusa din peste 50 de elevi, un inspector si patru profesori. Liceenii au fost cazati in familiile colegilor, astfel ca prieteniile s-au legat repede. "Ne-am cunoscut colegii si abia asteptam sa ne lasam bagajele si sa iesim in oras sa petrecem o seara cit mai tinereasca impreuna", ne-a declarat o eleva de la Mures, imediat dupa sosirea in Vrancea. Ziua de 1 Decembrie a debutat la Casa de Cultura din oras, primul moment fiind unul de profunda solemnitate, in care s-a ascultat imnul si s-a dat citire declaratiilor de unire a provinciilor cu tara mama. Directorul de la Emil Botta, Petru Dinicu, i-a inminat omologului din Tg. Mures o placheta omagiala cu stema orasului, dupa care s-a organizat si un concurs pe teme istorice intre elevii celor doua institutii. Si pentru ca a fost sarbatoare, elevii au avut parte si de momente artistice, unele concepute chiar de ei, coregrafia dansurilor apartinind elevului Emanuel Moise din clasa a IX-a de la Liceul Botta. Geta Postolache a fost cea care a incintat intregul public cu cintece dedicate zilei nationale. Concursul dintre cele doua licee a fost unul mai mult simbolic, ambele echipe obtinind primul loc, trofeul, in schimb, mergind la echipa de la Mures. "Trofeul nu este al elevilor de la Liceul Pedagogic «Mihai Eminescu», el este al nostru, al parteneriatului, sa nu se creada ca am fost mai buni", a tinut sa mentioneze inspectorul de istorie de la Tg. Mures, profesorul Gabriel Grozav. Si directorul Pantalimon Cioata a declarat ca "acest concurs pe teme de istorie, s-a desfasurat intr-un cadru amical, cele doua echipaje fiind egale din punct de vedere valoric".


"Scopul nostru a fost comunicarea"


Scopul proiectului a vizat in primul rind comunicarea, elevii fiind foarte incintati de modul in care au interactionat. "Chiar nu ma asteptam, ne-am simtit foarte bine si am si cistigat ... prieteni", ne-a marturisit Vlad Moldovanu de la Liceul "Mihai Eminescu". Si in afara de concursuri si activitatile mai serioase, intilnirea a inclus si vizite la Mausoleul de la Marasesti si Muzeul de Istorie din Focsani. "S-a realizat o activitate cu continut educativ extraordinara si foarte bine organizata de gazde, iar elevii din cele doua scoli au participat cu interes. De remarcat este modul in care copiii au reusit sa gaseasca preocupari comune, atit educative, cit si de relaxare si distractie", ne-a mai declarat Pantalimon Cioata, directorul liceului din Tg. Mures. Directorul Liceului Emil Botta, Petru Dinicu, s-a aratat si el incintat de noua colaborare. "Acest parteneriat va continua suta la suta, pentru ca am reusit sa stabilim o relatie foarte buna. Scopul nostru a fost comunicarea intre doua licee de peste Carpati si am reusit", ne-a declarat profesorul Dinicu. Ziua s-a incheiat cu o cina festiva oferita de primarie, bineinteles pe ritmuri de dans. Elevii si dascalii vor continua activitatile, viitoarea etapa urmind a se derula la Tg. Mures. "Proiectul mai prevede trei intilniri, cu siguranta la fel de frumoase si fructuoase. Ne bucura ca ideea parteneriatului nostru s-a concretizat in aceasta zi", ne-a declarat si profesorul Constantin Constantinescu, cel responsabil de intregul proiect. (Ana- Maria CANTIA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.