Educație

Tapiserie si pictura, prin ochi de copii

Mihaela Beșleagă
1 dec 2007 767 vizualizări
Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" gazduieste expozitia "Ideal, destin, istorie", realizata de pustii de la Palatul Copiilor

Emotie, prietenie, creativitate, acestea sint citeva dintre cuvintele care descriu atmosfera de ieri de la Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu", unde, in mijlocul a zeci de pitici curiosi si energici, a avut loc vernisajul expozitiei de pictura si tapiserie "Ideal, destin, istorie", cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Creatiile artistice ale micutilor incepatori, din clasele I-IV, de la Palatul Copiilor din Focsani, la care au muncit cu drag inca de la inceputul anului, prezinta aspecte si simboluri din mediul inconjurator, cum ar fi rombul, soarele, florile, copacii. Sfoara, elemente preluate din tiparul de cas sint alte aspecte care predomina in expozitia micilor artisti. Multe dintre cele mai frumoase lucrari apartin unor copii cu cerinte educative speciale de la Centrul Scolar pentru Educatie Incluziva "Elena Doamna", care au pus la fel de mult suflet ca si colegii lor in realizarea desenelor si tapiseriei, vazuta ca o continuare tridimensionala a picturii. "Scopul acestei manifestari este acela de formare estetica, dar si obisnuirea copiilor cu participarea la expozitii, si, de ce nu, apropierea de biblioteca si de carti. Speram pe viitor o colaborare cu mai multe scoli din Vrancea", a spus Didina Mocanu, coordonatoarea cercului de tapiserie de la Palatul Copiilor. Cei mai talentati si constiinciosi copii au primit diplome de merit si laude, iar la sfirsit au intonat intr-un suflet o strofa din imnul national, "Desteapta-te romane!". De pregatirea copiilor s-a ocupat si Stelian Ghinea, coordonatorul cercului de pictura de la Palatul Copiilor. Expozitia "Ideal, destin, istorie" face parte dintr-un proiect de colaborare intre Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" si Palatul Copiilor Focsani. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.