Educație

Recompense pentru olimpicii internationali si dascalii lor

Camelia Stănilă
29 nov 2007 867 vizualizări
Olimpicii care au obtinut premii si distinctii la competitiile internationale vor fi recompensati astazi de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT), in cadrul unei festivitati care are loc la Palatul National al Copiilor din Bucuresti, incepind cu orele 14.00.

Elevii, profesorii, dar si scoala vor primi azi premii in bani de la MECT

Pe linga elevi vor fi premiati si profesorii care i-au pregatit, precum si scolile din care provin. Vrancea va fi reprezentata de 2 eleve la festivitatea de astazi,

Corina Lefter si Ioana Alexandru, care in anul scolar trecut au obtinut mentiuni la olimpiadele internationale de filosofie, respectiv limba romana. Aceasta si dupa ce s-au clasat pe locul I la olimpiadele nationale de la cele doua discipline. Daca pentru Corina Lefter se va acorda o recompensa in bani de 3.150 lei din partea reprezentantilor MECT, Ioana Alexandru va primi 2.000 de lei. De asemenea, premii in bani vor primi si profesoarele Carmencita Culita de la Colegiul National "Al. I. Cuza" si Daniela Plaiasu, de la Colegiul Unirea, pentru munca depusa alaturi de eleve. Premiile oferite dascalilor sint egale cu cele oferite olimpicilor. Desi Corina Lefter este acum studenta, CNC va primi de asemenea o recompensa materiala in cuantum cu a elevului premiat, ce va fi utilizata pentru dotari destinate sprijinirii eficientei procesului de invatamint. Potrivit inspectorului general Iordache Bostan, pina la aceasta data pe lista premierilor nu a fost inclus si CNU, insa este foarte probabil ca si aceasta unitate sa primeasca premiul binemeritat. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.