Educație

Educaţie: Inteligenţa emoţională în educaţia copiilor

Gabriel Sava
3 mai 2017 677 vizualizări
Un nou eveniment destinat în special părinţilor are loc la Focşani pe 9 mai u întâlnirea are ca principal subiect de discuţie inteligenţa emoţională la copii

Dezvoltarea emoțională este un factor important pentru dezvoltarea echilibrată a copilului, spun organizatorii întâlnirii care este programată să aibă loc pe data de 9 mai, la Oldies Pub&Lounge, începând cu ora 18.00. Este vorba despre echipa organizaţiei Schimbare Pozitivă din Cluj Napoca, sub coordonarea Roxanei Baciu. La eveniment a fost invitată să participe în calitate de conferenţiar o mai veche cunoştinţă şi colaborator al Ziarului de Vrancea, psihologul Carmen Dobre, profesor învăţământ preşcolar, psiholog atestat de Colegiul Psihologilor din România, Președinte și membru fondator al Asociației Educatoarelor din România-Filiala Vrancea. Cu o experienţă cu preşcolarii de 25 de ani, Carmen Dobre a ales să se îndrepte către psihologie."Drumul meu s-a îndreptat spre o carierã în psihologie, care m-a transformat, mi-a îmbogaţit viaţa, prin întelegerea a ceea ce sunt. Am cunoştinţe şi aptitudini dobândite în anii de formare academicã, conferinţe, cursuri, workshopuri, pe care le folosesc cu pricepere şi dedicaţie pentru a ghida pe oricine doreste spre propriile sale resurse personale. Te aştept cu bucurie să povestim despre cum putem să îi ghidăm pe copii în recunoaşterea emoţiilor lor, dezvoltându-le astfel inteligenţa emoţională", este mesajul postat de Carmen Dobre legat de acest eveniment.

 De ce este importantă dezvoltarea inteligenţei emoţionale

Cercetările recente au scos în evidență faptul că „Învăţătura nu se poate izola de sentimentele copiilor. Alfabetizarea emoţională este la fel de importantă ca învăţarea matematicii şi cititului". Copiii trebuie să învețe să recunoasca ce simt pentru a putea vorbi despre emoția pe care o au, trebuie să învețe să identifice emoția unei persoane din expresia ei exterioară pentru a putea în felul acesta să raspundă corespunzator.Nu există părinţii „răi" sau copii „răi". Putem să dezvoltăm copilului noi aptitudini emoţionale şi sociale, deprinderile inteligenţei emoţionale, pentru ca acestea pot îmbunătăţii atmosfera din familie, iar copilul va fi mai bine pregătit pentru viaţă. Emoţiile, sentimentele sunt mai mult decât indispensabile în luarea deciziilor raţionale, iar accesul la "învăţătura de tip emoţional" conduce la alegeri reuşite atât în cariera, cât şi în viaţa personală. Dar pentru a-și dezvolta sensibilitatea și competentele emotionale, orice copil trebuie sa aibă modele sigure și constante de urmat; astfel, exprimarea emoțional adecvată a adultului semnificativ, dovezile de dragoste oferite copilului îl ajută pe acesta din urma să crească sănătos și securizat. Participarea la evenimentul de marţi este gratuită. Cu toate acestea, cei care vor onora invitaţia, sunt invitaţi să lase o minimă donaţie. Evenimentul este disponibil şi pe pagina de Facebook la adresa https://www.facebook.com/events/1392548960766332/ (Gabriel SAVA)
 





 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.