Educație

Premiul al II-lea şi prima menţiune la naţionala de limba română pentru elevii vrânceni

Mihaela Vlădescu
24 apr 2017 8541 vizualizări
Un premiu II şi o menţiune pentru gimnaziştii noştri

Fazele naţionale pentru gimnaziu ale Olimpiadei de limba şi literatura română şi Olimpiadei de lectură ca abilitate de viaţă, desfăşurate la Deva zilele trecute, au adus elevilor vrânceni rezultate extraordinare. Astfel, Maria Seceleanu de la Şcoala Gimnazială ,,Duiliu Zamfirescu”,  clasa a VII-a, îndrumată de profesoara Daniela Sporea, a obţinut premiul al II-lea, iar Ana–Maria Udrea de la Şcoala Gimnazială ,,Ştefan cel Mare”, clasa a VIII-a, pregătită de profesoara Mirela Dumitru, a obţinut prima menţiune. În prima parte a clasamentului s-au situat şi Bianca Bucur de la Colegiul Naţional ,,Al. I. Cuza” şi Denisa Iamandi de la Şcoala Gimnazială Nr. 3, participante la Olimpiada de lectură ca abilitate de viaţă. ,,Prezența în premieră la Olimpiada limba şi literatură română a constituit pentru mine o inedită experiență de viață. Am reprezentat cu mândrie atât județul Vrancea, cât şi Şcoala "Duiliu Zamfirescu"din Focşani, locul de unde a pornit visul meu, care acum a devenit realitate. Emoțiile, muuulte!,  mi-au  alimentat cu idei -  ca niciodată - condeiul norocos, într-un eseu pe tema autocunoașterii. Textele selectate din operele lui Geo Dumitrescu (,,Portret”) și Solomon Marcus (,,Zece nevoi umane”) mi s-au părut potrivite pentru valorificarea aspirațiilor vârstei la care sunt acum. Pentru prima dată m-am exprimat liber în fața unei comisii și, după încheierea probei orale, am înțeles că nu e foarte greu, dacă mesajul pe care îl transmiți reprezintă o convingere personală. Aş vrea să le mulțumesc profesorilor ce mi-au acordat încredere, părinților ce m-au susținut, prietenilor ce m-au încurajat necontenit  şi în mod special profesoarei mele de limba și literatura română, doamna Daniela Sporea, care mi-a dezvăluit tainele literaturii şi ale gramaticii şi m-a ajutat să excelez la această materie”, a precizat Maria Seceleanu.

Speranţe şi pentru olimpiadele care urmează

Tot în acestă perioadă a avut loc, la Bistriţa, Olimpiada de lectură ca abilitate de viaţă, nivel liceal, unde elevele de la Colegiu Naţional ,,Unirea”, Elena-Alexandra Mocanca şi Adelina-Cristina Bălan au obţinut rezultate foarte bune,   iar la Timişoara, Olimpiada de limbi clasice-limba latină. Elevii vrânceni vor  participa şi la Olimpiada de limba şi literatura română, pentru liceu, care se va desfăşura la Alba Iulia, în perioada 25-29 aprilie, la Olimpiada de neogreacă, organizată la Braşov, între 26-28 aprilie, la Olimpiada naţională de lingvistică, ce la avea loc în judeţul Ilfov, la Concursul Național Transcurricular „Ionel Teodoreanu”, la Iaşi, între 19-21 mai, şi la Concursul Interdisciplinar „Cultură şi spiritualitate”, care va avea loc la Suceava, între 26-29 mai”. ,,Judeţul Vrancea, prin ambasadorii lui, olimpicii, demonstrează că are cadre didactice motivate şi elevi remarcabili, capabili să parcurgă un dificil şi tulburător drum spre performanţă şi desăvârşire. Le urăm ,,Cale luminată!” şi celorlaţi participanţi, care urmează să parcurgă probe de foc la fazele naţionale ale olimpiadelor şcolare”, a transmis inspectorul de limba şi literatura română din cadrul IŞJ Vrancea, profesor Marilena Găucan. (M. V.)

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.