Educație

Feng Shui, o știință pentru armonie și prosperitate

Georgiana Văsuian
23 apr 2017 835 vizualizări
Termenul de FENG SHUI înseamnă ”vânt și apă” și este o știință chinezească foarte veche care studiază mediul și modul în care acesta influențează armonia umană și prosperitatea.

Feng Shui  a luat naștere cu cel puțin 6000 de ani în urmă și stă la dezvoltarea unor concepte fundamentale cum ar fi  sistemul celor opt trigrame – simbolul forțelor naturii, care include conceptul yin și yang și cele cinci elemente de bază : lemn, foc, pământ, metal și apă. Aceste cunoștințe și practici au fost adoptate de comunitatea chinezească, de la împărați și nobilime atunci când își construiau palatele și casele dar și când își alegeau un loc bun pentru a-și îngropa strămoșii.Se crede că termenul de Feng Shui își are originea în această frază: « Energia dragonului va fi împrăștiată de vânt și se va opri la marginea apei ». Istoria Feng Shui a început cu inventarea busolei magnetice LO PAN de către Împăratul Galben. Întrucât forțele naturii sunt asociate cu timpul și spatțul – dintre cer și pământ, este nevoie ca direcțiile lor cardinale să fie măsurate foarte exact pentru a determina ce influență au. De aceea busola Lo Pan este instrumentul indispensabil pentru stabilirea influenței acestor energii. Se consideră că cele cinci elemente – reprezintă componentele de bază ale tuturor lucrurilor și întâmplărilor ale oricărui element al vieții, iar relația dintre ele este guvernată de două legi fundamentale – ciclul nașterii și ciclul distrugerii.

Feng Shui pleacă de la principiul că fiecare spațiu este unic 

Din ce în ce mai mulți oameni își doresc  să le fie bine și dacă se poate cu un minim de efort, astfel încât  crezând că dacă apeleaza la așa zisele obiecte  specifice feng shui din comerț, vor activa energiile bune din mediul în care trăiesc cum ar fi : broscuțe, bănuți legați cu ață roșie, dragoni, piramide, rațe mandarin, acestea le vor aduce sănătate, partenerul ideal, afacerea mult visată și lista poate continua, dar nu putem face după capul nostru citind din carti, sau de pe internet pentru ca aceasta știință implică  calcule și măsurători matematice. Este de evitat să punem acvarii sau fântâni arteziene pentru ca acestea sunt obiecte active care dinamizează energia și dacă nu știm unde să le așezăm, putem face mai mult rău decât bine, pentru că putem activa energii negative pe care cu siguranță nu ni le dorim. Feng Shui este o știință, nu o superstiție, așa că dacă nu știm ce energii se află în spațiul în care locuim sau lucrăm, este de preferat să mizăm pe simplitate sau să apelam la un  consultant. Pentru a putea aplica tehnica stelelor zburătoare la evaluarea Feng Shui a unei clădiri, este necesar să cunoaștem epoca în care a fost construită și să avem planul sau schița locuinței. Casa noastră sau biroul în care lucrăm, oricât de mari și frumoase ar fi, putem simți cănd ne este bine sau nu. Putem identifica care sunt energiile bune dintr-un spațiu pe care le vom dinamiza/activa iar energiile negative le vom anihila cu remedii. “Nu există remedii de sine stătătoare”. De exemplu bambușii nu sunt vreun remediu minune, ci țin locul elementului lemn acolo unde este necesar.  Obiectele pe care le putem folosi ca remedii în Feng Shui trebuie să conțină unul dintre cele cinci elemente Lemn, Foc, Pamant, Metal, Apa pentru armonizarea energiilor dintr-un spațiu. De reținut ar fi că și culorile corespund cu cele cinci elemente folosite ca remedii. Feng Shui, este mai mult decât o modalitate de amenajare a spațiului interior din punct de vedere energetic și estetic, oferind un mod de a trai în armonie și echilibru cu mediul înconjurător! În funcție de aceste energii putem să ne orientăm către anumite piese de mobilier sau obiecte decorative care sunt fabricate dintr-un material care au în compoziție unul dintre cele cinci elemente în Feng Shui.

Georgiana Văsuian

Georgiana Văsuian este pasionată de feng shui și publică pe blogul www.fengshuigv.ro

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.