Educație

Elevii din România, fruntaşi la studiul limbilor străine

Ziarul de Vrancea
24 feb 2017 1702 vizualizări
Peste 17 milioane de elevi de şcoală primară din Uniunea Europeană (respectiv 98,6% din numărul total de şcolari de la acest nivel) studiau cel puţin o limbă străină în 2015, iar peste zece milioane dintre aceştia (aproximativ 58,8%) învăţau două limbi străine sau mai mult, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Engleza este de departe cea mai populară limbă străină studiată în învăţământul secundar (elevi cu vârstele cuprinse între 11-15 ani), fiind învăţată de aproape 17 milioane de elevi (97,3%), urmată de franceză, cu cinci milioane de elevi (33,8%), germană, cu trei milioane de elevi (23,1%), şi spaniolă, studiată de două milioane de elevi (13,6%).
În 2015, aproape toţi copiii din învăţământul secundar învăţau cel puţin două limbi străine în Luxemburg (100%), Finlanda (98,4%), Italia (95,8%), Estonia (95,4%) şi România (95,2%). În schimb, mai puţin de 10% dintre elevi învăţau două sau mai multe limbi străine în Ungaria (6%) şi Austria (8,8%). În România, engleza este cea mai studiată limbă străină de 99,5% dintre elevii din învăţământul secundar, urmată de franceză (83,6%).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.