Educație

Preşedintele CNE critică directorii Colegiului “ Emil Botta” Adjud

Alexandra TĂTARU
19 feb 2017 12959 vizualizări
Directorii Colegiului Naţional “Emil Botta” din Adjud sunt criticaţi de preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor pentru faptul că organizează petreceri în sala de festivităţi a liceului.

Pe pagina de Facebook a directorului adjunct, Cătălin Pionescu, au fost postate recent fotografii de la nunta acestuia. Reacţia lui Iustin Jalaboi nu a fost negativă în privinţa ceremoniei sau petrecerii de nuntă în sine, ci asupra faptului că această petrecere s-a făcut în sala de festivităţi a colegiului, ceea ce nu ar fi o activitate demnă de creşterea actului educaţional.

  

 

Iustin Jalaboi critică public aceste activităţi care nu fac cinste actului educaţional

 

“Domnul Pionescu s-a hotărât că ar fi foarte convenabil să îşi facă nunta în sala de festivităţi a colegiului pe care îl conduce. Foarte vesel, dumnealui, naşa fiind, desigur, secretara liceului. Nu mult după această idee inedită a domnului director adjunct, care s-a decis că o să crească calitatea actului educaţional dacă îşi va face nunta în Colegiul Naţional pe care îl conduce, şi-a făcut şi ziua de naştere. În familie, desigur, cu tot cu ceva alcool, ca să se poată lumea distra, că aşa e frumos. Desigur, ziua de naştere, la fel ca nunta au avut loc în sala de festivităţi a liceului. Domnul Pionescu a candidat ca primar în 2016 din partea UNPR, dar nu a fost să fie. Deja mă gândesc ce nuntă frumoasă şi-ar fi făcut chiar în sala de şedinte de Consiliu Local”, a postat pe pagina sa de Facebook, Iustin Jalaboi.
 

“Se dansează pe scaune şi se bea alcool”
 

Iustin Jalaboi mai afirmă în postare că a descoperit că şi directorul Emil Dumitru, de la acelaşi colegiu, a organizat o petrecere în aceiaşi  locaţie.Aceasta ar fi constituit prilej de atmosferă încinsă ce-ar fi determinat cateva eleve să danseze pe scaune, iar la fiecare petrecere s-a băut şi alcool. “Să nu îl omitem pe colegul său, domnul director Dumitru Emil care, după premierea olimpicilor de la liceul său în sala de festivităţi, a organizat şi o petrecere în care şi-a lăsat elevele, împreună cu domnul Pionescu, să danseze pe scaune, iar mândru fiind de educaţia oferită elevilor din liceul său a postat şi pe Facebook o imagine, să vadă ceilalţi directori cum se face educaţie de calitate. Mă întreb şi eu cât de normal e să se întâmple aşa ceva în România secolului XXI, o fi sala de festivităţi blestemată sau le lipseşte puţin… puţin mai mult din gândire domnilor directori? Vorbim despre reforma sistemului educaţional românesc, dar avem astfel de oameni în funcţii care sunt responsabili de formarea viitorilor cetăţeni ai acestei ţări...”, a mai scris Iustin Jalaboi .
 

Al cui e meritul?
 

Conform Preşedintelui Consiliului Naţional al Elevilor la o căutare pe internet, activitatea directorului Emil Dumitru nu este evidenţiată prea mult. În consecinţă  Iustin Jalaboi se întreabă dacă funcţiile de conducere în unităţile de   învăţămant sunt atribuite în continuare pe criterii de “competenţă” şi alte “merite”. “Singurul lucru notabil pe care l-am putut găsi în mediul online legat de domnul director şi activitatea sa datează din 2014 când era foarte mândru că toţi elevii din liceu au uniformă (170 de lei, plătită de elev - menţiune adăugată tot de domnul director într-un alt comunicat de presă). - Vezi VIDEO aici. Ei bine, domn' director, mie nu-mi place în ce v-aţi transformat liceul, al cui e meritul?”, se întreabă, la final, Iustin Jalaboi.Acesta redirecţionează postarea sa despre "cazul" Colegiului “ Emil Botta” Adjud şi pe contul de facebook lui Liviu Marian Pop, fost ministru al învăţămantului  în guvernul Ponta , şi  pană de curand ,secretar de stat la Ministerul Educaţiei Naţionale  în cabinetul Sorin Grindeanu. 

 Cititi postarea integrală a lui Iustin Jalaboi,Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor aici

 

Ce răspund cei criticaţi

  

Directorul adjunct, Cătălin Pionescu, spune sala de festivităţi este destinată activităţilor cultural-educative din colegiu iar seara se pot face rezervări pentru orice manifestare la cererea diverşilor profesori sau elevi de pe toată raza municipiului. Nu este vorba de închiriere sau de anumite foloase financiare care s-ar putea obţine şi nu e nimic ilegal“Noi nu închiriem şi drept multumire că am reuşit să o amenajăm din fosta cantină, am considerat că trebuie să beneficieze toată lumea de această sală. Într-adevăr, mi-am facut şi eu nunta acolo, dar şi elevii si-au făcut zilele onomastice, mereu în prezenţa unui profesor sau agent de pază. Nu înţeleg de ce nu se pune accent pe utilitatea acestei săli şi posibilitatea economisirii unor bani. Şi cand era cantină se organizau nunţi, botezuri etc”, a precizat directorul adjunct Cătălin Pionescu. În privinta Galei Olimpicilor, directorul Emil Dumitru a precizat că serata a fost organizată de Clubul Impact şi că nu are cunoştinţă despre dansuri pe scaun.El  consideră"este doar o răutate". Explicaţii suplimentare despre Galei Olimpicilor mai dat directorul adjunct, Cătălin Pionescu, care este şi preşedintele Clubului Impact. “Gala este organizată anual. La final se organizează o serată pentru cei care au avut rezultate. Este o seară în care, în afară diplomei şi a plachetei de merit, performerilor li se oferă o masă festivă pentru a-i face să se simtă bine. Masa este la modul simplu cu prăjituri, sărăţele, în care să se simtă ei într-o atmosferă relaxată. La final se mai dansează. Nu văd nimic rău în asta. Dansatul pe scaune este într-adevar regretabil. Nu ştiu cum s-a ajuns aici, dar alte aspecte nu au fost, cred că se exagerează şi se doreşte în mod intenţionat denigrarea. Foarte mulţi şi-au organizat zile de naştere în această sală şi nu înteleg de ce este atat de greşit acest aspect. Nu este contracost. Nu a fost nimic legat de alcool sau tutun”, ne-a mai declarat Cătălin Pionescu. “Acest eveniment al unui coleg a fost în mediu privat, restrans, ne-a cerut acceptul, e o normalitate.Nu cred că s-a facut o ilegalitate cu organizarea petrecerii. Fiecare îşi alege destinul cum crede şi acesta a fost un eveniment important din viaţa domnului profesor. Cred că există puncte de vedere diferite ale unor persoane şi  acestea interpretează cum doresc. Momentele de bucurie se mai exprimă în fracţiuni de secundă. Nu am cunoştinţă de chestiuni nefireşti care s-ar fi putut întampla în unitatea noastră şcolară. Păcat că evenimentelor deosebite nu li se acordă aceeaşi atenţie din partea unor ”prieteni”, a ţinut să completeze directorul Colegiului Naţional “Emil Botta”, Emil Dumitru.

 

“Se încearcă denigrarea pentru că suntem într-o clară ascensiune”


 

Directorul Emil Dumitru este criticat că a lasat elevele să danseze pe scaune

 

 

La postarea pe facebook prezentatăpreşedintelui Consiliului Naţional al Elevilor ,elev din Iaşi, Iustin Jalaboi, au considerat că-i oportun să reacţioneze elevi şi profesori ai Colegiului “ Emil Botta” Adjud.Ei susţin că luarea de poziţie a preşedintelui Consiliului Naţional al Elevilor ar urmări o denigrare intenţionată. Şi ea s-ar manifesta ca urmare a clarei ascensiuni dovedite de numeroasele performanţe ale elevilor Colegiului “ Emil Botta” Adjud pe plan naţional şi internaţional. Şi fostul director al colegiului, Florina Elena Croitoru, a intervenit susţinand echipa managerială actuală cu aproximativ aceleaşi argumente. “Trăim vremuri în care denigrarea este cuvantul de ordine!!! A denigra oamenii şi munca lor este pentru unii o activitate prin care respiră şi trăiesc! Nu vreau să intru în polemică cu nimeni, dar vă asigur că la Colegiul Naţional "Emil Botta", echipa managerială, alături de colectivul de cadre didactice, chiar îşi face treaba! Stau dovadă rezultatele la concursuri şcolare şi olimpiade, promovabilitatea la examenele naţionale. Da, asta facem cu toţii zi de zi! Ne străduim ca elevii noştri să devină oameni buni şi mai ales de caracter. Nu cred că nişte fotografii aruncate în spaţiul virtual pot descrie oamenii şi faptele lor! Este o mare pierdere de vreme să cauţi să critici. De fapt, este mai simplu să strici decat să construieşti! Pentru cine nu stie, domnii directori au susţinut un concurs, domnii directori muncesc zi de zi alături de noi. Suntem un colectiv şi cred că eforturile nostre, ale tuturor, se traduc, aşa cum spuneam şi mai sus, în rezultate! Mă gandesc că dacă tot avem facebook foarte mulţi dintre noi, să ne aşteptăm că oricand putem apărea în spaţiul virtual pentru că aşa vor unii sau altii...???", a argumentat Florina Elena Croitoru, profesor de chimie şi fost director al Colegiului Naţional “Emil Botta” din Adjud.
 

Inspectorul general: “Nu pot să iau atitudini în privinţa moralităţiii celor care postează pe Facebook”
 

Şi Inspectorul Şcolar General din cadrul IŞJ Vrancea, Dorin Cristea, a luat la cunoştinţă despre aceste aspecte care, din spusele domniei sale, au fost discutate în cadrul unei şedinţe a Consiliului Judeţean al Elevilor, în prezenţa inspectorului pentru programe educative, Mihaela Simion. “Este vorba despre Facebook, nu pot să iau atitudini în privinţa moralităţiii celor care postează. Vom vedea care este situaţia şi vom pune faţă în faţă părţile pentru că aşa e normal. Unitatea şcolară are dreptul să hotărască asupra spaţiului şi cum îl foloseşte, nu am o poziţie faţă de chestiunea asta. Eu nu dispun de spaţiile nimănui. Eu nu pot decat să discut aceste probleme, să le analizăm. Ei hotărăsc ce să se întample. În privinţa imaginilor este regretabil că apar aspecte de altă natură, chiar compromiţătoare. Pentru acestea cred că au explicaţii domnii directori”, a precizat Dorin Cristea, Inspector general al IŞJ Vrancea.  (A.T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 8

Adaugă comentariu
Dumitru Mustata, acum 2004 zile, 9 ore, 57 minute, 13 secunde
Ma simt deranjat de situatia in care unele evenimente ajung sa fie abordate de unii elevi si presa. Sunt profesor la Colegiul national"Emil Botta" si am participat la foarte multe citeste integral
Marius, acum 2005 zile, 10 ore, 39 minute, 21 secunde
Inca o ca, in scoli, secretarele sunt nasele.
cristi, acum 2005 zile, 14 ore, 29 minute, 48 secunde
foarte urat,asa ceva nu se face intr-o unitate de invatamant
Nelu, acum 2005 zile, 17 ore, 52 minute, 16 secunde
Postacul numit cetatean se vede de departe ca este cadru didactic ,caci prea a sarit ca ars sa si apere colegii .Faptul ca directorii sunt profesori de educatie fizica ,avem si citeste integral
, acum 2005 zile, 18 ore, 15 minute, 43 secunde
Articolul este clar o razbunare!!! Rautati aruncate catre Emil si Pionescu.Hai sa comparam Colegiul de acum cu Liceul de pe vremea lui Rogoz.. :am invatat la Botta si acum am copilul elev la Botta citeste integral
Eminamente, acum 2005 zile, 19 ore, 34 minute, 24 secunde
Despre Emil se stiu multe lucruri la nivelul Adjudului..dar intrebarea mea ar fi una singura :de ce toti directorii din Adjud si imprejurimi sunt profesori de sport?
Vagabondul Sentimental , acum 2005 zile, 20 ore, 49 minute, 37 secunde
Plus ca profesorii de sport de la Liceu se imbata de cate ori au ocazia ,de fata cu elevi mai ales la banchet unde in fiecare an au existat convlicte intre Profesori care erau sub influența citeste integral
ion, acum 2005 zile, 21 ore, 42 minute, 46 secunde
Ne mai miram ca unii elevi ( de liceu ) nu stiu sa scrie ! Cu asa profesori , nici nu e de mirare . Din punctul meu de vedere , un profesor ar trebui sa fie un exemplu pentru elevi , dar cand citeste integral
un cetitor, acum 2005 zile, 21 ore, 12 minute, 35 secunde
nu te mai mira nene "ion".... sa inteleg ca ai chef de munca de esti un nimeni??? mai bine v-ati pune copii sa invete, nu mai dati (de fiecare data cand vi se ofera ocazia) cu pietre in citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.