Educație

Învăţămantul profesional, popularizat printr-o campanie naţională

Mihaela Vlădescu
4 ian 2017 1467 vizualizări
Elevii care aleg acest tip de învăţămant au o serie de beneficii

Ministerul Educaţiei anunţă că şcoala profesională de tip dual va fi ţinta unei campanii de informare în rândul elevilor de clasa VIII-a, campanie care va demara luna aceasta şi va ţine pană în luna octombrie. MENCŞ şi Centrul Naţional pentru Dezvoltarea Învăţământului Profesional şi Tehnic (CNIDPT) vor lansa învăţămantul profesional dual în septembrie 2017, iar pentru a se asigura că proiectul acestui tip de învăţămant cu practică plătită de firme va deveni funcţional şi vor fi destui tineri doritori să înveţe o meserie în timp ce sunt şi plătiţi, luna aceasta este demarată o campanie de informare şi promovare, denumită „2017 - anul învăţământului profesional şi tehnic în România”. „Miza esenţială a campaniei este schimbarea percepţiei în legătură cu acest traseu de educaţie şi formare profesională, întrucât educaţia şi formarea profesională iniţială au un rol esenţial pentru dobândirea de abilităţi, cunoştinţe şi atitudini necesare integrării pe o piaţă a muncii dinamică şi competitiveă. De asemenea, se urmăreşte atragerea unui număr semnficativ de elevi şi companii în învăţământul profesional şi tehnic prin evenimente de diseminare a beneficiilor pe care părţile implicate le pot obţine”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei. Campania începe luna aceasta cu  instruirea inspectorilor şcolari, a consilierilor şi directorilor. În perioada 27 februarie - 31 martie, elevii şi părinţii acestora vor fi invitaţi la întâlniri, prin care le vor fi explicate avantajele acestui tip de învăţămant. La nivel judeţean, planul de şcolarizare pentru 2017-2018 nu s-a discutat însă, acesta urmand să fie aprobat pană la finele lunii ianuarie, dar se are în vedere menţinerea numărului de clase de învăţămant profesional , la fel ca anul trecut, şi promovarea noului tip de învăţămant profesional în randul elevilor de gimnaziu. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.