Educație

Ziua Naţională, sărbătorită în şcoli

Mihaela Vlădescu
30 nov 2016 1445 vizualizări
Elevii au marcat Ziua Naţională printr-o serie de activităţi menite că dezvolte sentimentul patriotic în randul tinerilor

Înainte de minivacanţa de 1 Decembrie, elevii vranceni au marcat Ziua Naţională şi Sfantul Andrei printr-o serie de activităţi artistice, referate, proiecţii şi filme istorice. Astfel de activităţi au avut loc la Şcoala Gimnazială Nr. 7 Focşani, dar şi la Grădiniţele Nr. 3 şi Mandreşti, structuri ale acestei şcoli. Noutatea a constituit-o activitatea de la Grădiniţa Mandreşti, unde preşcolarii, îndrumaţi de educatoarea Lenuţa Ungureanu, au desfăşurat o activitate în parteneriat cu părinţii unde au prezentat cantece patriotice, poezii şi un atelier de confecţionat costumul popular romanesc pe linguri de lemn. La atelierul de confecţionare, părinţii au lucrat alături de copii, activitatea amintind de şezătorile de altădată. ”La sărbătoarea de 30 noiembrie cand este sărbătorit Sfantul Apostol Andrei ne aducem aminte de creştinarea ţinuturilor romaneşti şi de unitatea prin credinţă, iar la 1 Decembrie s-a înfăptuit unitatea neamului romanesc prin păstrarea credinţei, a limbii, a conştiinţei de neam, iubirea de glie, de moşia pe care ne-au lăsat-o moşii şi strămoşii noştri, ” a transmis directorul unităţii de învăţămant, profesorul Sebastian Ionuţ Burlan.

1 Decembrie – Vis împlinit

Într-o atmosferă de sărbătoare, cu emoţie în suflet, Ziua Naţională a fost marcată şi de elevii Liceului Tehnologic “G.G.Longinescu”, unde a fost intonat Imnul Naţional al României, urmat de  un material prezentat de pasionaţii de istorie din clasa a X-a B, Gabriel Tomulescu şi Gabriel Pastia, sub îndrumarea profesoarelor Alina Burlacu şi Păuna Ceaca. Activitatea a continuat cu un program de versuri, alături de momente de lectură: „Visul împlinit” de Lucian Blaga, toate rostite de elevii clasei a X-a B, dar şi cântece patriotice. Nu au lipsit de la manifestare nici costumele populare,  insignele cu tricolorul ţării, confecţionate de un grup de eleve din clasa a XI-a B: Corina Holbea, Iulia Croitoru, Elena Grosu, Daniela Drăghici, dar nici drapelul, cu rol de a respecta portul dar şi graiul nostru romanesc. “Prin această activitate am urmărit să dezvoltăm elevilor cunoştinţe despre ţară, judeţul şi oraşul  în care locuiesc, precum şi stimularea curiozităţii despre trecutul glorios al neamului românesc, cunoaşterea unor elemente de istorie, geografie, religie care definesc portretul spiritual al poporului roman”, transmite bibliotecar Paula Leca. (M. V.)


   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.