Educație

Un fermier din Vrancea a investit în educaţia prin lectură

Iulia Crețu
6 nov 2016 3295 vizualizări
Gelu Scutaru, de la Comcereal, a răspuns iniţiativei “Cărţile copilăriei”

Nouă fermieri din Romania, între care se numără şi Gelu Scutaru de la Comcereal Vrancea, au înţeles că împlinerea nu vine numai din succesul la job, ci şi din faptul de a întoarce un sprijin comunităţii din care provii.

Cei nouă au susţinut programul naţional de lectură “Cărţile copilăriei”, derulat de Asociaţia Curtea Veche, şi au organizat donaţii de carte îndreptate în special către mediul rural. Acolo unde, potrivit statisticilor la nivel naţional, şansa unui elev să studieze la o facultate este de numai 2%. Cauzele sunt multe: fie părinţii nu oferă suportul necesar, fie şcoala nu îi ajută să crească frumos, fie nu există sprijin reciproc între membrii din comunitate, dar de cele mai multe ori lipsa banilor este răspunsul. Componenta financiară determină de fapt viitorul unui copil, deşi cu toţii sunt talentaţi şi inteligenţi. Mulţi sunt aceia care nu au nicio carte acasă, la fel de mulţi sunt cei pentru care o singură carte de pe raft este cea de colorat sau manualul şcolar ori dicţionarul folosit de părinţii plecaţi să muncească în afara ţării. Pentru cineva care are acces la lectură în mod constant, pare greu de crezut, însă este adevărul multor zone rurale din ţara noastră. Gelu Scutaru a oferit cărţi copiilor din comuna Ciorăşti. “M-am bucurat să văd elevi şi cadre didactice, deopotrivă, redescoperind bucuria unei cărţi primite în dar. Ştiu cât de important este ca micuţii să descopere plăcerile şi beneficiile lecturii şi am încredere, după evenimentul din Ciorăşti, că împreună cu Asociaţia Curtea Veche am reuşit să punem o piatră la temelia formării agricultorilor — şi nu numai — de mâine”, a spus Gelu Scutaru. La donaţiile de carte din întreaga ţară au participat şi personalităţi din spaţiul public (Loredana Groza, Horia Brenciu, Dragoş Bucurenci, Adrian Hădean etc.) pe care copiii le admiră şi care au răspuns întrebărilor legate de rolul lecturii în viaţa şi cariera lor, după cum se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei Curtea Veche. (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.