Educație

Liceenii de la “Asachi” învaţă bucătărie de la un expert german

Mihaela Vlădescu
26 oct 2016 665 vizualizări
160 de elevi se vor familiariza cu ceea ce înseamnă managementul bucătăriei şi restaurantului la standarde europene

Pentru al cincilea an, Colegiul Tehnic “Gh. Asachi” Focşani primeşte vizita unui expert german în gastronomie. Max Heim, master chef, se află  pentru a doua oară la colegiul focşănean, în perioada 24 octombrie - 12 noiembrie 2016.

Seniorul expert are o experienţă de 40 de ani ca bucătar, master chef, chef de cuisine, expert în activităţi de catering, trainer în gastronomie, participant la expoziţii de artă culinară din Stuttgart, Nuremberg şi Dublin, preşedinte al juriului pentru diverse competiţii internaţionale de profil din Germania şi Irlanda, organizator de traininguri în gastronomie în Ungaria, Franţa şi Irlanda. În prima zi de desfăşurare a proiectului, elevii claselor a 10-a B şi a 10-a C au participat la activităţi de teorie vizând realizarea a şapte aperitive reci şi calde. Activitatea expertului german la unitatea de învăţămant focşăneană este una dintre cele cuprinse în cadrul proiectului “Formare în domeniul serviciilor-gastronomie”, desfăşurat de Colegiul “Asachi” în parteneriat cu Camera de Comerţ a Germaniei prin intermediul Serviciului Seniorilor Experţi (SES) din Germania. În cadrul acestuia, 160 de elevi ai liceului se vor familiariza cu ceea ce înseamnă managementul bucătăriei şi  restaurantului la standarde europene şi îşi vor însuşi terminologia de specialitate în limba romană şi în limba engleză, utilizând strategii moderne de predare bazate pe lucrul în echipă. De asemenea, se realizează transferul de bune practici din sistemul de învăţământ german profesional către elevii Colegiului Tehnic “Gh. Asachi”. Colegiul focşănean a beneficiat de sprijinul Camerei de Comerţ a Germaniei în perioada 2011-2015, prin intermediul SES, care a finanţat patru stagii de formare a profesorilor şi elevilor cu specializări în domeniul industriei ospitalităţii prin intermediul a trei experţi germani. (M. VLĂDESCU)








În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.