Educație

Festivalul Toamnei pentru Elevi

Mihaela Vlădescu
25 oct 2016 2266 vizualizări
Evenimentul se află la prima ediţie şi este unul complet din punct de vedere al manifestărilor

Cadrele didactice de la mai multe unităţi de învăţămant din judeţ, sprijinite de Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie (APOR) şi instituţiile de cultură, şi-au dat mana şi au organizat prima ediţie a Festivalului Toamnei pentru Elevi. Evenimentul are loc în perioada 28-31 octombrie 2016 şi, aşa cum arată regulamentul, „ are scopul de a conştientiza comunitatea, în special elevii unităţilor de învăţământ, asupra importanţei coordonării oricărui tip de activitate cu specific educaţional, fie că vorbim despre o coordonare parentală sau profesională (de către educatori calificaţi), astfel încât să fie respectat specificul de vârstă al copiilor şi tinerilor, precum şi necesităţile de formare şi informare ale acestora; de a evidenţia şi a promova un stil non-formal de organizare a activităţilor din timpul liber, şi nu numai, la copii şi tineri şi de a încuraja învăţarea pe tot parcursul vieţii, atât în şcoală, cât şi în afara ei”. Festivalul se desfăşoară sub forma unui concurs judeţean cultural-artistic structurat pe trei categorii: primar, gimnaziu şi liceal şi are cinci secţiuni: muzică, teatru, creaţie vestimentară, creaţie literară şi fotografie, la acestea putand participa elevii tuturor şcolilor din judeţ. Locaţia de desfăşurare a festivalul este Sala Balada din Focşani, după un program ce urmează să fie afişat pe pagina de facebook  a evenimentului. Juriul, după cum anunţă organizatorii,  va fi compus din personalităţi ale lumii culturale româneşti, care vor avea în vedere, în stabilirea ierarhiilor, calităţile vocale, actoriceşti, tehnica vocală, tehnica interpretativă, prezenţa scenică, omogenitatea grupului/ trupei, acolo unde este cazul, impresia artistică.

Alternative sănătoase de petrecere a timpului liber

Vor fi acordate câte un premiu I, un premiu II, un premiu III, un premiu special şi un număr de menţiuni echivalent cu 20% din numărul total de concurenţi pe categoria de vârstă. Se vor acorda premiul de debut şi premiul de popularitate, precum şi trofeul festivalului pentru momentul cu cea mai valoroasă prestaţie pentru toate categoriile de vârstă şi pentru toate secţiunile. Informaţii suplimentaredespre acest eveniment se pot obţine la adresa de e-mail mirica_alina2000@yahoo.com sau la numărul de telefon 0237 250. 612. „Pe lângă educaţia de tip formal pe care elevii o dobândesc în instituţiile şcolare, într-un mediu controlat şi coordonat de adulţi special formaţi în acest sens şi după coordonate şi obiective cadru bine determinate, copiii şi tinerii sunt supuşi unei educaţii informale, care se desfăşoară într-un mediu haotic, lipsit de coordonare şi finalitate. Acest tip de educaţie „la întâmplare” se petrece în timpul liber al copiilor, în absenţa părinţilor de cele mai multe ori, fiind, prin urmare, lipsită de filtrul raţional şi atenţia iubitoare a acestora. (...)Tocmai de aceea este de importanţă vitală să asigurăm copiilor şi tinerilor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber. Implicarea şcolii prin coordonarea acestui gen de activităţi de tip non-formal va îmbunătăţi, cu siguranţă, modul de raportare al copiilor faţă de şcoală şi educatori”, transmit organizatorii evenimentului. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.