Educație

O nouă provocare pentru copii şi părinţi: La 1 august se deschide la Focşani Atelierul Creativ

Gabriel Sava
27 iul 2016 1592 vizualizări
Acesta este organizat pe trei teme şi este destinat copiilor de la 3 pană la 14 ani

Activităţile de vacanţă sunt completate, în perioada care urmează, cu o nouă sesiune dedicată copiilor, organizată de psihologul Carmen Dobre.
“Lucrul în grup oferă copiilor oportunitatea să descopere că au emoţii similare cu ceilalţi copii de vârsta lor, ceea ce le permite să îşi dezvolte sentimentul de coeziune şi de apartenenţă de grup. Participând la Atelierul creativ, copilul va învăţa: să se cunoască pe sine, şi să îşi dezvolte încrederea în sine şi în propriile capacităţi, să îşi cunoască propriile trăiri şi emoţii şi să le exprime în mod constructiv, să relaţioneze, să coopereze cu ceilalţi copii şi cu adulţii, să se elibereze de tensiuni, anxietate, stres, şi sentimente negative, să îşi dezvolte creativitatea şi spontaneitatea şi să îşi îmbunătăţească imaginea de sine. „Folosind tehnicile terapeutice, un mediu sigur şi condiţii de confidenţialitate, lucrul în Atelierul creativ îi ajută pe copii să se cunoască, să îşi deblocheze şi să îşi exprime sentimentele şi emoţiile pe care le trăiesc. În acelaşi timp, aceste activităţi le aduc copiilor multă satisfacţie şi bună dispoziţie. Pe desenele, picturile şi modelajele executate de copil, mai ales în activităţile nedirijate către un subiect anume, se poate studia profilul său psihologic. Povestea terapeutică îl provoacă pe copil să îşi schimbe modul de înţelegere într-unul nou şi sănătos, astfel stimulând o schimbare pozitivă şi vindecarea unei răni psihice”, spune Carmen Dobre. Un grup este format din 4-5 copii, respectiv grupuri formate din copii cu vârste cuprinse între 3-5 ani, 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani. Atelierul creativ se desfăşoară pe parcursul a trei teme, având o durată de 50 de minute fiecare şi se organizează în Focşani. Carmen Dobre a derulat în ultimii ani mai multe activităţi similare destinate copiilor, ultima dintre ele fiind Atelierul de Emoţii. (G. SAVA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.