Educație

Marius Bostan şi-a calculat la secundă ce a făcut în mandatul de ministru

Iulia Crețu
18 iul 2016 2314 vizualizări
Acesta şi-a prezentat un lung raport de activitate al timpului în care a condus Ministerul Comunicaţiilor u Bostan a trecut la reuşite Strategia Naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020, deblocarea proiectulului Ro-Net şi îmbunătăţirea platformei Ghişeul.ro, printre altele u la începutul acestei luni, portofoliul său a fost preluat de Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei Primului-Ministru

Fostul ministru al Comunicaţiilor, originar din Vrancea, Marius Raul Bostan, şi-a calculat la secundă timpul petrecut în cabinetul condus de premierul Dacian Cioloş. Bostan a fost numit ministru în toamna anului trecut şi a fost schimbat din funcţie la începutul acestei luni, după ce a gafat în nişte declaraţii cu privire la sistemul de educaţie. Odată cu Bostan a plecat acasă şi Adrian Curaj, ministrul Educaţiei, Dan Stoenescu, ministrul delegat al Departamentului Românilor de Pretutindeni şi Dan Costescu, ministrul Transporturilor. “Cu o aplicaţie am calculat durata mandatului avut. 234 de zile. Zile şi nopţi. 33 săptămâni şi 3 zile. 5.616 ore. 336.960 minute. 20.217.600 secunde. 64,11% dintr-un an. Cu munca unei echipe am reuşit cele relatate în raport. Mai sunt şi alte lucruri ce nu au fost amintite. Vor fi văzute când va veni timpul. Calculul aplicaţiei este exact. Echipa este alcătuită din oameni şi oamenii nu sunt perfecţi. Vă mulţumesc tuturor pentru sprijin, pentru mesajele de încurajare şi apreciere. Doamne ajută şi apără România!”, a scris Marius Bostan la începutul rezumatului activităţii ministerului.

În acest an, 700 de localităţi defavorizate vor avea internet

Între reuşitele mandatului său, Bostan aminteşte de proiectul care va aduce internet în zonele defavorizate ale Romaniei

Din Planul Strategic al ministerului au fost amintite cele mai importante reuşite, pe care Bostan le atribuie muncii efectuate de echipă. Acesta aminteşte, în rezumatul activităţii sale, de iniţierea proiectelor din Strategia Naţională privind Agenda Digitală pentru România 2020. “MCSI a demarat discuţiile privind iniţierea proiectelor majore privind serviciile de e-guvernare prevăzute în SNADR 2020 cu instituţiile publice vizate. În acest sens, colaborarea interinstituţională a fost foarte strânsă. Agregarea serviciilor de e-guvernare se concentrează pe «evenimentele de viaţă» ale cetăţenilor şi mediul de afaceri. Pentru a monitoriza îndeplinirea liniilor strategice prevăzute în SNADR 2020 a fost realizat un manual de monitorizare şi evaluare a indicatorilor, manual ce va fi utilizat de către ministerele de resort”, spune Bostan. Fostul ministru trece la capitolul reuşite şi dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii în bandă largă, deblocarea proiectulului Ro-Net care va duce internet la sate, inclusiv în Vrancea. “Până la sfârşitul anului 2016, peste 700 de localităţi defavorizate din ţară vor avea acces la internet. Astfel se va reduce decalajul social şi economic din zonele albe. Proiectul «Construirea unei reţele naţionale de internet în bandă largă în zonele dezavantajate, prin folosirea fondurilor structurale – RO-NET» a fost finalizat până în prezent în peste 200 de localităţi, iar în alte 220 de localităţi proiectul se află în fază avansată de implementare”, după cum se mai arată în rezumatul activităţii ministeriale.

A crescut numărul utilizatorilor pe Ghişeul.ro

Marius Bostan s-a mai lăudat, între altele, şi cu îmbunătăţirea platformei Ghişeul.ro, unde “au fost extinse funcţionalităţile platformei, prin diversificarea modalităţilor de plată şi introducerea facilităţii de generare a credenţialelor online pe baza cardurilor emise de bănci din România”. “În acest moment, 236 de instituţii din ţară sunt înrolate în platformă. Faţă de 31 decembrie 2015, numărul tranzacţiilor a crescut cu 49,3%, valoarea tranzacţiilor a crescut cu 47,7%, iar numărul utilizatorilor a crescut cu 44,4 %”, se mai arată în raportul de activitate la Ministerul Comunicaţiilor al lui Marius Bostan. Acesta a aminitit în document şi ce a întreprins în privinţa relaţiilor externe, cooperarea fiind caracterizată a fi “foarte activă”. În mandatul său, au avut loc întâlniri bilaterale cu oficiali ai Statelor Unite ale Americii, Statului Israel, Republicii Moldova, Danemarcei, Japoniei, Canadei, Germaniei, Elveţiei, Poloniei, Olandei,Turciei, etc. “A participat la lucrările Consiliului Digital, din 26 mai, în cadrul căreia au fost abordate subiecte cheie cu privire la competitivitatea şi dezvoltarea economiei digitale, precum alocarea coordonată a benzii de 700MHz în perspectiva implementării tehnologiei 5G, care va revoluţiona industria europeană şi mondială. România a susţinut activ obiectivul esenţial al acestei propuneri care contribuie la crearea condiţiilor, în materie de spectru radio, la nivel UE, pentru implementarea, în mod coordonat, a tehnologiei 5G în orizontul de timp al anului 2020”, după cum se mai arată în documentul oficial. Ministerul Comunicaţiilor a fost preluat cu titlu interimar de Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei Primului-Ministru. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.