Educație

Bacalaureat 2016 Rezultate finale. Promovabilitatea de 69,70%, cu 1,06% mai mare

Alexandra TĂTARU
16 iul 2016 8180 vizualizări
Au fost afişate rezultatele finale, după contestaţii, la Examenul de bacalaureat naţional 2016, sesiunea iunie-iulie u promovabilitatea în Vrancea a crescut cu 1,06% u niciun candidat nu a obţinut media 10 u primele patru locuri, în ordinea mediile, sunt de la Colegiul Naţional Unirea, unde au promovat toţi candidaţii u Liceul Tehnologic Odobeşti şi Centrul Elena Doamna au doar câte un candidat promovat

Primele rezultate, înainte de contestaţii, au arătat cărata de promovabilitate la nivelul judeţului Vrancea a fost puţin peste 68%. „După soluţionarea contestaţiilor promovabilitatea este de 69,70%, cu 1,06% mai mare decât în momentul afişării rezultatelor iniţiale. Promovabilitatea candidaţilor din seria curentă este de 79,33%, iar a celor din seriile anterioare este de 20,35%”, se arată în situaţia statistică a ISJ Vrancea. 

Niciun liceu cu promovabilitate zero

În timp ce alte judeţe „se laudă” cu licee în care niciun candidat nu a reuşit examenul, în Vrancea nu există cazuri fără promovabilitate. Rata de promovare pe unităţi de învăţămant diferă, de la cele mai mici, respectiv un singur candidat promovat pană la sută la sută. Colegiul „Unirea” rămane în continuare pe primul loc cu rata de promovare integrală. La Colegiul Cuza  au mai rămas trei respinşi şi un neprezentat. La polul opus se situează Liceul „G.G. Longinescu” Focşani cu doi candidaţi reuşiţi şi cate unul la Liceul Tehnologic „Odobeşti” şi Centrul şcolar pentru Educaţie Inclusivă„Elena Doamna” Focşani.

Nicio medie de 10 în Vrancea

Dacă la nivel naţional un număr de 78 de absolvenţi au obţinut media generală 10, în judeţul Vrancea emoţiile au pus stăpanire pe candidaţi şi cea mai mare medie a fost doar de 9,96 obţinută de doi unirişti. 

Astfel, cei de la CNU au ocupat primele 4 poziţii în ierarhia judeţeană, de la 9, 96 la 9,91. Cele mai bune două rezultate, de 9.96, au fost obţinute  de şefa de promoţie, Mihaela Mănăilăşi de Andrei Răduţă, la egalitate. Cea mai mică medie înregistrată la CNU a fost de 6.11. La Colegiul Naţional Cuza, cea mai mare medie a fost de 9.91, obţinută de Laura Elena Tumurică, la distanţă de o singură sutime faţă de următoarele patru clasate. Cea mai mică medie a fost de 6.48 cu 37 de sutimi mai mare decat cea mai mică medie de la CNU. Şi la celelalte colegii şi licee cei care au ocupat locurile fruntaşe au obţinut medii generale bune. Spre exemplu, Mădălina Mihai, de la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” a reuşit să depăşească momentele de panică şi să obţină locul fruntaş la liceul ei cu media 9.73, alături de Ana Maria Moldoveanu : „Cu cateva zile înainte de Bac, eram foarte panicată, însă duminică am realizat că nu am de ce să-mi fac atat de multe griji. Învăţasem foarte mult pentru fiecare materie în parte, eram convinsă că voi lua note acceptabile. După prima probă, am început să capăt încredere în mine, deoarece mi s-a părut a fi un examen de dificultate medie. La matematică am rămas puţin dezamagită, nu reuşisem să finalizez un exerciţiu. Geografia ştiam că nu ţine neapărat de mine, ci de inspiraţia de moment. Per total, a fost bine. Voi urma Academia de Studii Economice, iar masterul probabil tot în domeniul economic”, ne mărturiseşte Mădălina Mihai care nu a contestat nicio notă obţinută. 

 

156 de lucrări au obţinut o medie mai mare. 

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la limba romană (286), la matematică (97) şi la istorie (74). Cele mai multe depuse au fost pentru notele de peste 9. „După afişarea rezultatelor iniţiale la Examenul de bacalaureat naţional 2016, la nivelul judeţului Vrancea s-au înregistrat 611 cereri de reevaluare a lucrărilor scrise. Dintre acestea, 189 contestaţii au fost admise: 156 de lucrări au obţinut o medie mai mare, iar 33 – o medie mai mică decât aceea iniţială”, reiese din raportul transmis de către ISJ Vrancea. Spre exemplu, ca urmare a soluţionării contestaţiilor s-a schimbat şi ierarhia generală. O elevă de la Cuza, Diana Creţu, a reuşit să obţină media 10 la limba romană după ce iniţial a avut 9,25, urcand astfel pe locul 11 în ierarhie. Şi alţi candidaţi au obţinut cel puţin 50 de sutimi mărire şi, uneori, punctul din oficiu uitat de evaluatori. 

Fiul doamnei profesor Măiereanu, de la CNC, a obţinut 70 de sutimi în plus la contestaţie la limba romană, de la 9 la 9,70, iar fiul doamnei fost inspector general, Lidia Dumbravă, nu a obţinut o mărire la limba romană, care să-i modifice nota iniţială. 

Ierarhia s-a schimbat şi pentru Liceul din Vidra unde locul lui Isac Alin Ionut care obţinuse cea mai mare medie, de 9,28, a fost luat de Marcu Alexandra, cu media 9.53, în urma contestaţiilor la romană şi anatomie.

Iulian Tătaru este primul de la „Edmond Nicolau” şi a mai obţinut 16 sutimi la media generală, după contestaţii

Un singur candidat de top, Iulian Tătaru de la „Edmond Nicolau”, a depus contestaţie la limba şi literatura romană şi a obţinut punctajul mărit de la 8,70 la 9,20 mărindu-şi implicit şi media generală de la 9,40 la 9,56. „De-a lungul acestui an, am conştientizat că poţi obţine orice îţi doreşti doar prin muncă, ambiţie, voinţăşi motivaţie. Chiar dacă la început a fost mai greu săînvăţ, pe parcurs am înţeles că trebuie să fac tot ce-mi stăîn putere pentru a-mi atinge scopul. Consider că, subiectele date în acest an la bacalaureat au fost accesibile pentru toţi cei care au depus un efort minim de muncă. În acelaşi timp, pentru unii, rezultatele iniţiale nu au fost pe măsura aşteptărilor. Sunt absolut sigur că, după contestaţie, cei mai mulţi au primit nota pe care şi-o doreau atât de mult. Doresc să le urez succes tuturor şi îmi doresc ca fiecare să-şi îndeplinească visurile!”, precizează Iulian despre etapa prin care a trecut. 

 

Cei mai buni, după contestaţii, la fiecare unitate de învăţămant

 

Mănăilă Mihaela – 9.96 – Colegiul Naţional „Unirea” Focşani

Răduţă Andrei – 9.96 - Colegiul Naţional „Unirea” Focşani

Tumurică Laura Elena – 9.91 – Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Focşani

Spătaru Raluca – 9.90 – Liceul Teoretic „Emil Botta” Adjud

Bordei Lucian – 9.81 – Liceul cu Program Sportiv Focşani

Mihai Mădălina Nadia – 9,73 - Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focşani;

Moldoveanu Ana-Maria  – 9,73 - Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” Focşani

Toderiţă Andrei Valentin – 9.71 – Colegiul „Gh. Balş” Adjud;

Budeanu Ionelia – 9.60 - Liceul Pedagogic „Spiru Haret” Focşani

Tutoveanu Virginia Elena – 9.56- Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu

Tătaru Iulian Nicu – 956 (9.40 iniţial) – Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focşani;

Marcu Ioana Alexandra – 9,53 - Liceul „Simion Mehedinţi” Vidra;

Cazacu Andrei Daniel – 9.30 – Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” Mărăşeşti;

Rotaru Alina Silvia – 9.08 – Liceul Teoretic „Grigore Gheba” Dumitreşti

Matei Alisa Maria – 8.98 – Liceul de Artă„Gh. Tattarascu” Focşani

Paraschiv Georgian – 8.95 – Colegiul Tehnic „Traian Vuia”;

Oanele Nicoleta – 8.91 – Liceul Teoretic „Duiliu Zamfirescu” Odobeşti

Vulpoiu Mariana – 8.56 – Colegiul Tehnic „Ion Mincu” Focşani

Staicu Laurenţiu Iulian – 8.18 – Colegiul Tehnic „Gh. Asachi” Focşani;

Lungu Claudia Elena – 8.00 – Centrul şcolar pentru Educaţie Inclusivă„Elena Doamna” Focşani;

Ceoncăş Andrei Valentin – 7.91 – Liceul Tehnologic „Al. I Cuza” Panciu

Ulmeteanu Alexandru-Ionuţ– 7.80 – Colegiul Tehnic „Valeriu Cotea” Focşani

Făşioiu Iuliana – 6.66 – Liceul Tehnologic „G.G. Longinescu” Focşani;

Dragnea Adrian – 6.10 – Liceul Tehnologic Odobeşti.

Promovabilitatea pentru această sesiune a Examenului de bacalaureat naţional înregistrează o uşoară scădere faţă de sesiunea 2015 – 71,32% –, dar se situează peste media naţională. În perioada 18-22 iulie 2016 încep înscrierile pentru a doua sesiune de bacalaureat din august-septembrie.(Alexandra TĂTARU)

Rezultatele finale la examenul de Bacalaureat 2016 din judeţul Vrancea -candidţi afişaţi în ordine alfabetică pot fi citite aici

 

 

Rezultate finale la examenul de Bacalaureat 2016 din judeţul Vrancea- pe unităţi de învăţămant aici


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.