Educație

Documente ataşate: Lista unitatilor scolare care organizeaza invatamant de 3 ani + Ghid pentru completarea fisei de înscriere

Ziarul de Vrancea
13 iun 2016 2948 vizualizări
Au început înscrierile la învăţământul profesional şi tehnic de 3 ani

Până pe 17 iunie absolvenţii de gimnaziu care doresc să urmeze învăţământul profesional şi tehnic cu durata de 3 ani trebuie să se înscrie la unităţile şcolare care organizează astfel de clase. La nivelul judeţului Vrancea, 11 unităţi de învăţământ vor înfiinţa din toamnă clase de învăţământ profesional şi tehnic cu durata de 3 ani, cu specializări diferite. Acestea sunt: Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” Focşani, care înfiinţează  câte o clasă de mecanic auto, tinichigiu vopsitor auto şi electromecanic utilaje şi instalaţii comerciale, electrocasnice şi din industria alimentară; Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focşani, care înfiinţează câte o clasă în calificarea de bucătar şi confecţioner produse textile; Liceul Tehnologic ”G.G. Longinescu” Focşani – câte o clasă de tâmplar universal şi frizer-coafor- manuchirist-pedichiurist; Colegiul Tehnic “Ion Mincu” Focșani – o clasă în calificarea confecţioner tâmplărie de aluminiu şi mase plastice; Colegiul Tehnic „Valeriu.D.Cotea” Focşani – câte o clasă de brutar –patiser- preparator produse făinoase, tinichigiu vopsitor auto şi mecanic auto; Colegiul Tehnic Auto “Traian Vuia” Focşani – o clasă de mecanic auto şi una de tinichigiu vopsitor auto; Colegiul Tehnic „Gheorghe Balş” Adjud – o clasă în calificarea mecanic auto; Liceul Tehnologic Odobeşti – o clasă de lucrător în agricultura ecologică; Liceul „Simion Mehedinţi” Vidra – o clasă de operator  la producerea semifabricatelor pe baza de lemn, una de chelner (ospătar) şi o clasă de bucătar; Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu – o clasă în calificarea confectioner produse textile. Şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Măicăneşti înfiinţează o clasă în calificarea confecţioner produse textile. 

Cum se procedează

 Înscrierea absolvenţilor clasei a VIII-a în vederea admiterii în învăţământul profesional cu durata de 3 ani se realizează pe baza fişei de înscriere, ce trebuie să conţină mediile încheiate, eliberată de unitatea de învăţământ gimnazial. Unitatea de învăţământ gimnazial trebuie să elibereze o singură fişă de înscriere în învăţământul profesional cu durata de 3 ani fiecărui absolvent de gimnaziu care optează pentru învăţământul profesional. Absolvenţii de gimnaziu de etnie romă pot opta pentru locurile speciale destinate lor, depunând cereri, până pe 24 iunie, la inspectorul de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Maria Costache. La unităţile de învăţământ la care vor fi mai multe cereri de înscriere decât numărul de locuri, 28 în fiecare clasă, va fi organizată o probă suplimentară de admitere care se va desfăşura pe 5 iulie, începând cu ora 9,00, la unitatea de învăţământ care organizează învăţământ profesional şi tehnic cu durata de 3 ani. Candidaţii care sunt respinşi la proba suplimentară trebuie să ridice fişele de înscriere pe data de 7 iulie, de la şcolile care înfiinţează clase de învăţământ profesional şi tehnic, având posibilitatea participării în a doua sesiune de admitere sau de a o returna şcolii gimnaziale absolvite, în vederea primirii unei fişe de înscriere pentru admiterea la liceu. (M. VLĂDESCU) 

Pe site-ul ZdV, în două documente ataşate acestui articol, se află lista şcolilor care organizează învăţământ profesional şi tehnic cu durata de 3 ani, listă ce conţine şi codurile ce trebuie înscrise pe fişă, precum şi ghidul de completare a fişei.

 


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.