Educație

Proiect Erasmus Plus la Şcoala Gimnazială Nereju Mic

Ziarul de Vrancea
3 iun 2016 2023 vizualizări
Şcoala Gimnazială Nereju Mic încheie în luna august a acestui an activităţile din cadrul unui proiect Erasmus Plus de mobilitate a cadrelor didactice.

Început în urmă cu doi ani, proiectul „Training and Job-shadowing for an European School” a cuprins activităţi numeroase, printre care şi participarea la două cursuri de formare continuă “Current Issues in Education-Early School Leaving” şi “ICT în Education”, realizarea  activităţilor de job-shadowing cu scopul aprofundării unor strategii eficiente de abordare a aspectelor manageriale şi curriculare la nivelul  învăţământului primar,  în ţări din Uniunea Europeană. Activităţile din proiect şi obiectivele propuse au fost monitorizate de către coordonatorul de proiect al Şcolii Gimnaziale Nereju Mic şi de către reprezentanţii instituţiilor partenere în proiect, a fost realizată comunicarea permanentă între coordonatorul proiectului din Şcoala Nereju Mic, reprezentanţii instituţiilor partenere şi a cadrelor didactice implicate în mobilitate, au fost diseminate rezultatele obţinute, după cum se arată într-o informare a şcolii. Cadrele didactice participante la activităţile proiectului au început să aplice cunoştinerţele şi experienţa nou dobandită la nivelul procesului instructiv-educativ din Şcoala Gimnazială Nereju Mic şi se pregătesc acum de noi colaborări şi parteneriate europene. Principalele finalităţi propuse în cadrul acestui proiect se referă la asigurarea mobilităţii cadrelor didactice în spaţiul european, în scopul îmbunăţăţirii competenţelor acestora în abordarea procesului instructiv- educativ;  proiectarea unor activităţi formale, nonformale şi informale, în acord cu politicile educaţionale europene; îmbunăţăţirea abilităţilor manageriale şi curriculare în vederea modernizării şi internaţionalizării demersului educaţional; dezvoltarea  capacităţii de înţelegere a diversităţii sociale, culturale şi lingvistice; îmbunăţăirea competenţelor lingvistice şi de utilizare a Tehnologiilor Informaţionale şi Comunicaţionale ale cadrelor didactice; creşterea motivaţiei şi satisfacţiei cadrelor didactice la locul de muncă; identificarea oportunităţilor pentru dezvoltarea personală, profesională şi a carierei; facilitarea cooperării cu parteneri din sisteme de învăţământ din UE; dezvolatarea abilităţilor de management a proiectelor internaţionale; deschiderea cadrelor didactice către politici, practici şi sisteme educaţionale internaţionale. Partenerii Şcolii Gimnaziale Nereju Mic în cadrul acestui proiect sunt: ITC International Prague, Escola Ramon Llull -Spania, Huseyin Avni Atesoglu Primary School- Turcia, 10th Primary School of Agii Anargyri-Grecia şi Szkola Podstawowa z Oddzialami Integracyjnymi- Polonia. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Lacramioara, acum 2876 zile, 10 ore, 5 minute, 26 secunde
Felicitari coordonatorului de proiect,doamnei Burlacu Georgiana si cadrelor didactice de la aceasta scoala mica si valoroasa! Succes in activitatile viitoare!
Lacramioara, acum 2876 zile, 10 ore, 14 minute, 53 secunde
Felicitari coordonatorului de proiect,doamnei Burlacu Georgiana si cadrelor didactice de la aceasta scoala mica si valoroasa! Succes in activitatile viitoare!
Nela, acum 2876 zile, 14 ore, 1 minut, 47 secunde
Greu de inteles acest articol scris intr-o limba de lemn/plastic. Probabil luat cu copy&paste din vreun document oficial. Oameni buni, explicati pe romaneste ce se intampla pentru ca un astfel de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.