Educație

Liceenii din Adjud pornesc "Cu un job bun în Europa viitoare"

Ziarul de Vrancea
25 mai 2016 2740 vizualizări
Peste 70 de elevi ai Colegiului Tehnic “Gh. Balş“ Adjud participă la un proiect de formare, în urma căruia vor primi certificate europene de practică în domeniu

Elevii şi cadrele didactice de la Colegiul Tehnic “Gh. Balş“ Adjud participă la un proiect Erasmus Plus, ce se derulează pe o perioadă de doi ani, în Portugalia şi Polonia. Proiectul  are 5 fluxuri , 4 pentru elevii de clasa a X-a şi a XI-a şi unul pentru profesori. La final vor beneficia de formare în mobilitate 72 de elevi şi 5 profesori , cărora li se adaugă profesorii însoţitori şi monitorii. În urmă cu o lună s-a încheiat perioada de mobilitate de trei  săptămâni pentru 18 elevi, profil servicii (turism şi comerţ) şi industrie alimentară. La finalul stagiului de mobilitate elevii au primit certificate europene de practică în domeniu, Europass, precum şi certificate lingvistice - limba portugheză, nivel A1. Până în prezent 36 de elevi din fluxul 1 şi 2 au dobândit competenţe lingvistice, de specialitate şi culturale în Portugalia. Zilele trecute alţi 18 elevi de la Colegiul “Balş“ Adjud, profil mecatronică şi electronică şi automatizări  au plecat pentru trei săptămâni în mobilitate în Polonia, în cadrul fluxul 3 al proiectului Erasmus Plus ” With a god job in the future Europa”. Elevii adjudeni vor rămâne în Portugalia până pe 10 iunie, fiind însoţiţi în mobilitate de profesorii Tatiana Apostu  şi Maria Bîrlă - managerul de proiect. Monitorizarea fluxului este asigurată de profesoara Cecilia Sava, membru în echipa de implementare a proiectului.
“Modulul pe care elevii îl parcurg în mobilitate se numeşte “Circuite electronice”- modul existent în planul de învăţământ pentru clasa a XI-a profil mecatronică şi profil electronică şi automatizări. În prima zi de mobilitate elevilor li s-a aplicat un test iniţial de specialitate în limba engleză. Pe baza acestui test s-au purtat discuţii, s-au tras concluzii împreună cu elevii şi li s-au dat explicaţii acolo unde era cazul. În ziua a doua, elevilor li s-au predat cunoştinţe de specialitate şi au desfăşurat ore de laborator. Din programul care ne-a fost prezentat , elevii vor merge şi vor vizita companii de specialitate împreună cu tutorele, vor desfăşura ore de predare şi de laborator, vor merge în excursii culturale, vor vizita obiective turistice, vor învăţa expresii şi cuvinte uzuale în limba poloneză”, transmite profesoara Maria Bîrlă, managerul de proiect. Detalii despre acest proiect, fotografii şi filmări din perioada de mobilitate se găsesc pe pagina de facebook a proiectului: Proiect Erasmus " With a good job into the future Europe". (Z.V.)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.