Educație

Cuzişti, în schimb de experienţă în Portugalia

Ziarul de Vrancea
4 apr 2016 1368 vizualizări
12 elevi ai Colegiului Naţional „Cuza” Focşani au petrecut o săptămână în Portugalia, într-un schimb de experienţă cu elevi din Portugalia şi Finlanda.

Schimbul de experienţă a reprezentat de fapt un prim proiect scris de profesoara Camelia Mereuţă de la Colegiul „Al. I. Cuza”, în calitate de membru al Asociaţiei „Cuzişti Implicaţi”. Ideea realizării proiectului intitulat „Understanding the Beats” a apărut în urmă cu un an odată cu participarea profesoarei Camelia Mereuţă la trainingul  „Short and Snappy” ce a avut loc în localitatea norvegiană Dramen, găzduit de Agenţia Naţională Norvegiană în luna martie 2015. Proiectul şi-a propus să încurajeze tinerii să se angajeze în activităţi internaţionale care dau experienţe pozitive din diferite culturi, prin intermediul artelor. Proiectul a oferit participanţilor posibilitatea de promovare a dialogului intercultural, dezvoltarea personală şi a înţelegerii reciproce. Obiectivele acestuia au fost  promovarea dialogului intercultural, promovarea educaţiei nonformale, încurajarea şi susţinerea tinerilor artişti. „Activităţile din cadrul proiectului s-au desfăşurat în localitatea Volongo, unde au fost prezenţi câte 12 elevi din fiecare ţară parteneră. Aici am realizat vizite la diferite obiective culturale, am plantat copaci şi am adunat diferite materiale cu ajutorul cărora am creat sunete din natură. Acestea au fost aşezate pe note, cu ajutorul unui profesor de specialitate, şi am realizat o melodie. De asemenea, am organizat o seară românească. Consider că a fost un schimb de experienţă reuşit, inedit”, ne-a declarat profesoara Camelia Mereuţă. Alături de aceasta în proiect aparticipat şi profesoara Amalia Loredana Diac, tot în calitate de membru al Asociaţiei „Cuzişti Implicaţi”. Proiectul „Understanding the Beats” este deschizătorul de uşi în realizarea şi participarea elevilor şi reprezentanţilor Asociaţiei „Cuzişti Implicaţi” la alte proiecte şi parteneriate internaţionale. (M. V.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.