Educație

Campanie privată pentru renovarea şcolilor

Ziarul de Vrancea
29 mar 2016 1591 vizualizări
O companie românescă producătoare de materiale de construcţii a pornit o campanie prin care şcolile pot fi reabilitate u în competiţie s-au înscris şi patru unităţi de învăţământ din Vrancea u câştigătorul se va decide în funcţie de numărul de voturi online

Şcolile lăsate de izbelişte de autorităţi au o şansă de a fi reabilitate, chiar şi parţial, printr-o campanie iniţiată de o companie producătoare de materiale de construcţii. #deajutor#filantropi2016 este intitulată campania de ajutorare a companiei româneşti care are la bază un mecanism simplu: la fiecare produs al companiei achiziţionat într-un judeţ, se donează o anumită sumă de bani care ajunge direct în Fondul pentru Comunitate şi mai departe în renovări. Unităţile de învăţământ care au nevoie de renovare trebuie să se înscrie în campanie până la data de 30 aprilie 2016 la adresa https://filantropi2016.patrumaini.ro/.

"Sperăm ca exemplul nostru să motiveze"

"Totul este local – banii strânşi într-un anume judeţ se duc la renovarea unei clădiri din acelaşi judeţ. Deci, acei membri ai comunităţii care folosesc materialele noastre de construcţie ajută la recondinţionarea unei instituţii la care, poate, învaţă şi copiii lor. În toamnă, pornim renovările, care se fac exclusiv cu voluntari", transmit iniţiatorii campaniei. Aceştia atrag atenţia că nu este vorba despre o renovare totală, ci doar parţială. "Campania #deajutor #filantropi2016 îşi propune să renoveze facilităţi ale instituţiilor publice dedicate copiilor: de la toalete, la hidroizolaţii sau duşumele, tencuieli ale sălilor de clasă, săli de aşteptare ale clinicilor şi/sau spitalelor, camere comune şi/sau dormitoare ale centrelor de plasament şamd. Ştim că există multă nevoie #deajutor în România, însă fiecare rezolvă aproape de el, acolo unde se pricepe. Sperăm ca exemplul nostru să motiveze cât mai multe comunităţi şi companii să se ajute singure. (...) Oricât ne-am dori, nu putem renova o clădire întreagă, ci doar părţi din ea: un grup sanitar, o sală de clasă, un vestiar etc", mai arată organizatorii campaniei.

Patru şcoli vrâncene înscrise

Patru unităţi de învăţământ vrâncene s-au înscris deja în această campanie: Grădiniţa 13 Focşani, Grădiniţa 17 Focşani, Liceul de Artă şi Grădiniţa 3 Mărăşeşti. La Grădiniţa 13 Focşani "toaletele sunt inutilizabile", după cum se arată pe site-ul campaniei, la Liceul de Artă este nevoie de refacerea acoperişului care este "fără izolaţie- vara cald şi iarna foarte frig la etajul 2". Probleme majore sunt la Grădiniţa 17 Focşani unde "grupurile sanitare -cadre şi copii: gresie, faianţă, obiecte sanitare, uşi; reparat şi văruit în întreaga unitate; înlocuit câteva geamuri şi uşi. Fiind zonă seismică şi unitatea având o vechime mare, aceasta necesită întreţineri suplimentare." Nici la Grădiniţa 3 Mărăşeşti interiorul nu arată bine. "Singura renovare sunt termopanele, parchetul este deteriorat, mobilierul este vechi. Locul unde servesc copiii gustarea nu este încălzit. La exterior, gardul e deteriorat, deşi este loc suficient afară, nu este amenajat niciun spaţiu de joacă. Grădiniţa în anii '80- '90 avea posibilitate de a hrăni copii cu bucătărie proprie plus o creşă. Au trecut 26 de ani de la revoluţie, dar arată mai rău ca atunci."

Cum se decide câştigătorul

Câştigătorul se decide în funcţie de numărul de voturi obţinut în aplicaţia online, câte una din fiecare judeţ, proximitatea faţă de un magazin furnizor de materiale de construcţii, evaluarea echipei Patru Mâini.  "Prin această aplicaţie noi, Patru Mâini, vrem să renovăm 37 de clădiri în 2016: pe de o parte, continuăm renovarea a 6 clădiri reportate din ediţia anterioară a campaniei noastre anuale; pe de altă parte, alegem încă 31 de clădiri (grădiniţe, şcoli, centre de plasament sau spitale de copii) la renovarea cărora să dăm o mână de ajutor în 2016. Credem în ajutor şi în comunităţi care se ajută singure, indiferent de ce primesc sau nu din exterior. Căutăm comunităţi care au înţeles că ajutorul pe care îl acordăm noi poate funcţiona doar dublat de ajutorul lor", mai transmit iniţiatorii campaniei. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.