Educație

Un vrâncean promovează limba franceză în patria limbii engleze

Silvia Vrînceanu
22 mar 2016 2588 vizualizări

Un profesor din Focşani, care predă limba franceză în şcoli primare din Londra, a organizat un eveniment dedicat francofoniei în colaborare cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Aşa se face că Ambasada României la Londra şi Institutul Cultural Român din Londra au sărbătorit Ziua Francofoniei printr-un eveniment desfăşurat la Newport Primary School din Londra, unitate şcolară din cartierul Leyton, unde predă profesorul vrâncean Gabriel Chelaru. "Au participat aproximativ 165 de elevi care studiază limba franceză. În coordonarea profesorului Gabriel Chelaru, şeful catedrei de Limbă franceză, elevii au pregătit un program dedicat limbilor francofone – concurs de cultură generală şi program artistic. O componentă aparte a acţiunii a fost dedicată importanţei studiului limbilor străine în şcoală, pentru a asigura copiilor atât premizele integrării în societatea contemporană, definită de multiculturalitate şi globalizare, cât şi ale unei cariere de succes.  

În acest sens, Cristina Buzaşu, manager pentru angajament civic la BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare), le-a vorbit copiilor despre propria experienţă în învăţarea şi utilizarea limbilor străine", se arată într-o informare de presă a Ambasadei României din Londra. Profesorul Chelaru spune că unul dintre copiii implicaţi în proiect, Alex, este român şi a avut o ocazia să vorbească şi în limba maternă cu musafirii, cărora le-a povestit şi de clubul de limba română care funcţionează în şcoală în fiecare joi. Dorina Orzac, reprezentanta misiunii noastre diplomatice, a mai participat la activităţile organizate în şcoală de către profesorii Mirela Chelaru şi Gabriel Chelaru, iar de aici s-a născut o colaborare care ar putea continua. Micuţii implicaţi în proiect au fost răsplătiţi la final cu mici cadouri, între care s-au aflat şi materiale de promovare a României. "Ştie acum toata scoala de unde sunt şi cât de multe locuri merită vizitate", spune Gabriel Chelaru. Interesant este că, spre deosebire de ţara noastră, în şcolile din Anglia copiii implicaţi în astfel de proiecte nu pot fi fotografiaţi şi expuşi în spaţiul public decât în anumite condiţii. "Sunt foarte stricţi când vine vorba de făcut fotografii cu elevii, mai ales dacă nu au acordul parintilor", spune profesorul de la Londra. 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.