Educație

Desert în culorile mărţişorului, la Colegiul „Gh. Asachi”

Ziarul de Vrancea
2 mar 2016 1028 vizualizări
Două clase, de la specializări şi forme de învăţământ diferite, au colaborat în realizarea activităţii

Elevii Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” Focşani au realizat, la început de primăvară, mărţişoare din materiale ecologice, dar şi un tort în culorile alb-roşu. Activitatea, intitulată „Mărţişoare tradiţionale, mărţişoare dulci”, a fost organizată de catedra Servicii a unităţii de învăţământ, scopul acesteia fiind de „familiarizare a elevilor cu privire la semnificaţia mărţişorului la români şi implicarea lor în realizarea unei expoziţii de mărţişoare şi felicitări hand-made precum şi a unui desert inspirat de culorile mărţişorului”, după cum anunţă reprezentanţii liceului.

Activitatea a debutat cu o prezentare power point în care elevii au explicat semnificaţia mărţişorului pentru români, evidenţiind transformările prin care a trecut de-a lungul timpului dar şi tendinţa actuală de reîntoarcere la mărţişoare autentice, realizate manual, din materiale tradiţionale. „Mesajul central a fost că indiferent de forma pe care mărţişoarele o iau, important este totuşi rezultatul final: o mare bucurie în sufletul celui care oferă un mărţişor şi al celui care îl primeşte”, transmite profesoara Marinela Anghel, consilier de imagine al Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Focşani.

Cele mai reuşite mărţişoare au fost expuse

Elevii clasei a IX-a F învăţământ profesional, profil tehnic, coordonaţi de profesoara Vergina Dumitrescu, şi-au demonstrat priceperea prin realizarea unei colecţii de mărţişoare şi felicitări hand-made din materiale ecologice, precum piele, hârtie, ţesături, aţă, nasturi, mărgele, iar colegii lor de la clasa a X-a C, specializarea tehnician în gastronomie, coordonaţi de profesoara Daniela Stoica, au realizat în laboratorul propriu al colegiului un tort bavarez cu fructe de pădure având ca temă culorile alb şi roşu, specifice şnurului ce însoţeşte mărţişorul. „Activitatea a fost un bun prilej de evidenţiere a oportunităţilor de cooperare şi a avantajelor pe care două specializări diferite, una din domeniul textilelor, cealaltă din domeniul gastronomiei, le pot oferi elevilor şi profesorilor cadrul Colegiului Tehnic «Gheorghe Asachi»  şi implicit, comunităţii locale”, mai spun oficialii colegiului. Activitatea a fost coordonată de profesorii Vergina Dumitrescu, Daniela  Stoican şi Carmen Violeta Dumitru. (M. VLĂDESCU)


 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.