Educație

O profesoara din Focsani revolutioneaza sistemul de educatie din Romania

Ziarul de Vrancea
29 feb 2016 15513 vizualizări
Profesoara de biologie Corina Ciucu de la Colegiul Unirea din Focsani va pune in scena la finalul lunii martie un spectacol de teatru despre istoria medicinei, ca metoda alternativa de studiu al biologiei. Fundatia Romanian Business Leaders (FRBL) anunta ca profesoara Corina Ciucu a fost inclusa in proiectul educational Galeria MERITO, in cadrul caruia 10 profesori care produc schimbare in educatie vor fi premiati pe 3 martie.

Profesoara de biologie Corina Ciucu de la Colegiul Naţional "Unirea"Focşani lucrează la punerea în scenă, la finele lunii martie, a unui spectacol de teatru despre istoria medicinei universale, ca metodă alternativă de studiu al biologiei. Evenimentul va avea loc în sala de festivităţi a Colegiului "Unirea" şi îi va avea ca actori principali pe elevii clasei a XI-a. Acesta nu este primul spectacol de acest gen pus în scenă de profesoara din Focşani. În urmă cu patru ani cadrul didactic a pus în scenă un spectacol asemănator despre sistemul circulator. "Copiii nu mai sunt motivaţi să absoarbă mecanic ştiinţele exacte, aşa că pentru a-i apropia de această disciplină am gândit câteva metode proprii de predare, bazate pe elemente vizuale şi pe logică", a declarat Corina Ciucu pentru Fundaţia Romanian Business Leaders. De altfel, profesoara de biologie a fost inclusă în proiectul educaţional Galeria MERITO, în cadrul căruia 10 profesori care produc schimbare în educaţie vor fi premiaţi pe 3 martie. Proiectul MERITO al Fundaţiei Romanian Business Leaders (FRBL) îşi propune să prezinte modele de profesori. 

"Considerăm că avem nevoie de oameni care să ne inspire şi care să inspire schimbări pozitive la nivelul întregului sistem educaţional", se arată în descrierea proiectului. 

Cine este Corina Ciucu?

Corina Ciucu este de loc din Bacău. A absolvit Facultatea de Biologie din Iaşi în anul 1989 şi a pregătit până acum în jur de 150 de elevi pentru olimpiadă. Prima repartiţie a fost la Panciu, dar a dorit performanţă aşa că a ajuns la Colegiul "Unirea" unde predă de 16 ani, timp în care elevii pregătiţi de aceasta au obţinut 15 premii la etapa naţională şi au bifat nouă calificări la olimpiada internaţionala, potrivit portalului Proiectulmerito.ro. Cu toate acestea, profesoara consideră că măiestria unui profesor nu constă în a face un olimpic, ci în a-l ajuta pe cel care nu ştie nimic să ştie ceva. Cel mai bun rezultat l-a avut Ionuţ Bratu care, în anul 2012, a obţinut locul al II-lea în Africa de Sud la Concursul Internaţional de Neuroştiinţe Brain Bee. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
ana, acum 2970 zile, 20 ore, 14 minute, 39 secunde
sunt si profesori de exceptie in acel colegiu, jos palaria in fata marelor doamne de genul prof. Iftimie, care chiar isi respecta elevii si meseria de dascal, o doamna prof. Grigoriu, Bicescu sau citeste integral
un cetatean, acum 2970 zile, 23 ore, 40 minute, 25 secunde
Draga ,,elev bun", decat sa acuzi(caci nu cred ca esti in stare sa dovedesti ce sustii!), mai bine te-ai pune cu burta pe carte(nu la sens figurat!). Sau poate ca porti o caciula prea mare pentru citeste integral
elev bun, acum 2971 zile, 9 ore, 43 minute, 58 secunde
Lauda-ma gura sa mananc friptura! Dar cu ciubucurile si cadourile in euro pentru marii profesori care e legea??Daca ai bani azi o sa iei doar nota 10 orice profesor ai avea - sic!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.