Educație

Ţinutul Vrancei este promovat prin fotografii la Bucureşti

Ziarul de Vrancea
27 ian 2016 1177 vizualizări
În cadrul proiectului Romania Student Tour - program naţional de redescoperire şi promovare a valorilor patrimoniului natural şi cultural, va avea loc vernisajul expoziţiei şi lansarea catalogului „Ţinutul Vulcanilor izvor de civilizaţie”, joi, 28 ianuarie 2016, la ora 18:30, la Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti

Această acţiune se desfăşoară cu sprijinul Ministerului Tineretului şi Sportului şi are ca parteneri: Direcţia Judeţeană de Sport şi Tineret Covasna, National Geographic România, Facultatea de Geografie-Universitatea Bucureşti, Clubul Studenţesc de Artă Fotografică, Zitec şi Asociaţia Alutus. “România are cel mai lung lanţ de munţi vulcanici din Europa. În acest mediu, la început ostil, au apărut cele mai vechi urme de locuire, datând din mezolitic (în Covasna). Acum mai bine de 6.000 de ani, în această parte a lumii înflorea o enigmatică civilizaţie eneolitică, respectiv Cultura Ariuşd-Cucuteni (un adevărat Eden Carpatic), mai veche, se pare, decât culturile care s-au succedat în Mesopotamia antică, fiind considerată a fi prima civilizaţie proto-urbană din Europa (civilizaţia care a inventat oraşul). Interesant este faptul că pe figurine s-au regăsit o serie de semne, care ar putea fi asociate unei "scrieri" sacre”, redă prof. univ. dr. Ioan Ianoş în prefaţa lucrării. De asemenea, va prezentată întreaga colecţie Romania Student Tour, care conţine albume foto din Buzău, Vrancea, Neamţ, Banat şi Bucovina. Romania Student Tour dă frâu liber tinerilor să se exprime prin fotografie, fiind o oportunitate extraordinară de promovare a autenticităţii ţării noastre, întrucât, albumele de fotografii au fost prezentate la diverse manifestări naţionale şi internaţionale pentru studenţi şi tineri. Acest demers se va desfăşura şi în ţară, pentru a descoperi noi pasionaţi de fotografie şi pentru a promova toate regiunile României. (C. DASCĂLU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.