Educație

Tu ce minune faci de Crăciun?

Ziarul de Vrancea
22 dec 2015 989 vizualizări
Tinerii de la Centrul „Sfânta Maria” au fost pentru prima dată la circ graţie unui proiect caritabil iniţiat acum opt ani de voluntarii cuzişti

Ultima duminică înaintea Crăciunului a fost o zi deosebită pentru tinerii de la Centrul „Sfânta Maria” din Goleşti care au avut parte de o excursie de neuitat  în capitala ţării. Aceasta a fost organizată de elevii voluntari ai claselor a IX-a A, a IX-a G şi a XII-a de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza” Focşani, cu sprijinul profesoarelor Teodora Bentz, Loredana Diac, Emilia Poll, Melania Pătrăşcanu şi Niculina Badiu. Tinerii care sunt nevoiţi să trăiască în centru au văzut, pentru prima dată, un spectacol de circ profesionist, la Circ & Variete Globus, fiind impresionaţi de acrobaţii, de dresajul animalelor, dar şi de giumbuşlucurile făcute de clovnii cu care au intrat în dialog. A urmat apoi o vizită la mall, toate acestea făcând parte din cadrul proiectului cuzist „A doua şansă pentru viaţă” derulat de opt ani, fără întrerupere, în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC). „Proiectul îşi propune să ofere tinerilor de la Centrul „Sfânta Maria” emoţia de a trăi altfel câteva zile din viaţa lor, bucuria de a relaţiona cu prietenii voluntari de la Cuza, sentimentul acceptării şi incluziunii sociale. Acţiunea de duminică a reprezentat prima etapă a proiectului derulat în acest an şcolar. Tinerii cu dizabilităţi au fost însoţiţi la Bucureşti şi încurajaţi să se bucure clipă de clipă de către un apropiat al lor, Sorin Atomulesei, şeful Centrului „Sfânta Maria” din Goleşti. Doamna director al DJASPC, Daniela Nicolaş, a declarat, referindu-se la acest parteneriat, că ar fi necesar ca societatea civilă să sprijine mai mult persoanele defavorizate, fiindcă ele trebuie să aibă sentimentul normalităţii, într-o lume care nu exclude ci, dimpotrivă, trebuie să-şi asume incluziunea lor socială”, transmite profesoara Teodora Bentz. În centrul de la Goleşti trăiesc tinerii afectaţi de virusul imuno-deficitar, abandonaţi de familii. Ei au fost mutaţi aici după ce leagănele de copii au fost desfiinţate ca urmare a reformelor făcute de instituţia protecţiei copilului. Cei care vor să îi ajute pe aceşti tineri după modelul cuzist pot lua legătura cu oficialii DGASPC. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.