Educație

DOCUMENT ATASAT!!! A apărut metodologia de acordare a gradaţiei de merit sesiunea 2016

Ziarul de Vrancea
21 dec 2015 1998 vizualizări
MECŞ a publicat metodologia şi criteriile de acordare a singurului premiu financiar pentru cadrele didactice

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (MECŞ) a publicat metodologia şi calendarul de acordare a gradaţiei de merit sesiunea 2016. Astfel, cadrele didactice cu rezultate deosebite în pregătirea elevilor trebuie să depună dosarele în perioada 1-18 martie 2016, iar rezultatele finale vor fi afişate de către Inspectoratul Şcolar în luna mai. Gradaţia de merit reprezintă 25% din salariul de bază şi se acordă pe o perioadă de 5 ani, începând cu data de 1 septembrie 2016. Numărul maxim de gradaţii care poate fi acordat se calculează după următoarea formulă: din numărul stabilit prin aplicarea a 16% din totalul posturilor didactice auxiliare şi a 16% din totalul posturilor didactice de predare, de conducere, de îndrumare şi control existente la nivelul Inspectoratului Şcolar se scade numărul de gradaţii acordate personalului didactic aflate în plată la 1 septembrie 2016. În cazul în care un beneficiar al gradaţiei de merit se pretransferă în alt judeţ, acesta păstrează gradaţia de merit. Personalul didactic din care beneficiază de gradaţie de merit până la 31 august 2016 poate participa la un nou concurs. Dascălii pensionaţi nu mai beneficiază de gradaţie de merit de la încetarea, în vederea pensionării, a contractului individual de muncă pe perioadă nedeterminată. Cei menţinuţi în activitate peste vârsta de pensionare după data de 1 septembrie 2016, beneficiază de gradaţie de merit, pe perioada menţinerii ca titulari în învăţământul preuniversitar, până la încheierea perioadei de acordare a gradaţiei de merit.


Cine poate participa la concurs

La concursul pentru acordarea gradaţiei de merit poate participa personalul didactic de predare, conducere, îndrumare şi control, care are contract de muncă pe perioadă nedeterminată, cu o vechime în sistem de cel puţin 4 ani, cu performanţe deosebite şi calificativul "Foarte bine" în fiecare an şcolar din perioada evaluată. De asemenea, mai poate participa la concurs şi personalul didactic auxiliar din învăţământul preuniversitar de stat, cu o vechime în învăţământul preuniversitar de cel puţin 4 ani, cu performanţe în activitate, în perioada 1 septembrie 2010 - 31 august 2015, şi calificativul "Foarte bine" în fiecare an şcolar din perioada evaluată. Activitatea candidaţilor înscrişi, din perioada 1 septembrie 2010 - 31 august 2015,va fi evaluată de către IŞJ, iar fişa în baza căreia se realizează evaluarea şi autoevaluarea va fi elaborată de IŞJ. Cea mai mare pondere o are criteriul activităţilor complexe cu valoare instructiv-educativă - 80%, urmat de
criteriul privind performanţe deosebite în inovarea didactică/managerială -10%. Criteriul privind participarea la proiecte şi criteriul privind contribuţia la dezvoltarea instituţională au o pondere de câte 5%. Anul acesta IŞJ Vrancea a acordat 140 gradaţii de merit, după ce în 2014 nu a fost acordată nicio gradaţie deoarece în anii 2012 şi 2013 a fost suplimentat  numărul de gradaţii pentru a mulţumi cât mai mulţi solicitanţi din acei ani. Dacă în 2010 numărul de gradaţii a fost de 84, acesta a crescut în timp ajungându-se la peste 200 de gradaţii de merit în 2012 şi la 166 în 2013. Gradaţia de merit este singurul premiu financiar acordat cadrelor didactice. Metodologia şi calendarul acordării gradaţiei de merit în 2016 se pot consulta într-un document ataşat acestui articol pe site-ul ZdV. (M. V.)


Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.