Educație

200 de elevi de liceu vranceni îşi dezvoltă competenţele antreprenoriale

Ziarul de Vrancea
2 dec 2015 608 vizualizări
Totul face parte dintr-un proiect privind îmbunătăţirea accesului tinerilor la educaţie financiară şi antreprenorială

Peste 200 de elevi de liceu din judeţul Vrancea beneficiază gratuit în acest an şcolar de sprijin în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale prin învăţare interactivă, complementară curriculei teoretice obişnuite. Astfel, elevii au oportunitatea de a înţelege cum funcţionează o companie, cum se identifică un produs sau un serviciu cu potenţial pe piaţă, cum se construieşte un plan de afaceri, făcând astfel primii paşi spre lansarea unei companii reale. Totul se desfăşoară în urma unui parteneriat între Citi Foundation şi Junior Achievement, ce face parte din programul global Pathways to Progress, oferind tinerilor instrumentele de dezvoltare profesională şi oportunităţile de care au nevoie pentru a fi competitivi în economia secolului 21. În acest an şcolar peste 6000 de elevi de liceu din România vor beneficia gratuit de sprijin în dezvoltarea competenţelor antreprenoriale prin învăţare interactivă, complementară curriculei teoretice obişnuite. Peste 150 de cadre didactice din 130 de unităţi de învăţământ, cu sprijinul angajaţilor Citi România, vor asigura implementarea programului la clasă, oferind un mix adecvat de cunoştinţe teoretice şi sfaturi practice.
Participanţii în program beneficiază gratuit de materiale dedicate, precum ghidul profesorului şi al consultantului voluntar, de manualul elevului “Fii antreprenor!” precum şi de alte materiale auxiliare. ”La nivel global, aproximativ 75 de milioane de tineri sunt în căutarea unei cariere potrivite. Pentru a-şi spori şansele în competeţia pentru oportunităţi economice şi pentru a avea succes în economia secolului 21, aceşti tineri au nevoie de un mix de educaţie, angajabilitate, spirit antreprenorial şi abilităţi de leadership. Prin parteneriatul de peste 15 ani cu Junior Achievement, ne păstrăm angajamentul de a pregăti noua generaţie din România pentru succes pe o piaţă din ce in ce mai competitivă”, transmite Tibor Pandi, director general Citi România. Programul face parte din angajamentul pe termen lung al Citi de a îmbunătăţi accesul tinerilor din România la educaţie financiară şi antreprenorială. (Z.V.)
   
   
   



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.