Educație

Participanţii Lirei Vrancene de la Lepşa au celebrat anul nou dacic

Dan Chiriac
4 dec 2015 1206 vizualizări
intre 28 noiembrie şi 1 decembrie s-a desfăşurat, în zona Piatra Ciutei, Festivalul Lira Vrânceană, ajuns la a XV-a ediţie

Această ediţie s-a desfăşurat sub egida proiectului “Dă clic pe voluntariat”,  fiind un eveniment independent, susţinut 100% prin voluntariat şi resurse proprii. Cei peste 90 de participanţi din Olt, Ialomiţa, Brăila, Braşov, Galaţi, Constanţa, Neamţ, Sibiu, Vâlcea şi Vrancea şi-au susţinut transportul, cazarea, masa şi au participat la activităţile organizate în cadrul Lirei Vrâncene. În cele patru zile au fost prezentate fotografii, proiecţii video, momente culturale şi s-au efectuat drumeţii, după cum se arată într-un comunicat de presă al Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă “Focul viu”. “Momentul folk patriotic a început în primele secunde ale Zilei Naţionale cu intonarea imnului naţional şi a continuat până în jurul orei două noaptea. Cadrul hibernal din zona Lepşa a permis parcurgerea a 4 trasee turistice cu grade de dificultate diferite, Cheile Tişiţei, Piatra Ciutei, Piatra Alba şi Vârful Tisaru. Fasolea cu ciolan nu a lipsit din meniul Festivalului, fiind preparată în mod tradiţional în 6 ore de câţiva dintre participanţi, dintre care s-a evidenţiat reprezentantul Fundaţiei de Turism şi Ecologie a Dunării de Jos "Ciulinii Băraganului" Dumitru Florin Munteanu. Aceasta ediţie a Lirei Vrâncene a fost bogată în evenimente. Astfel, în cadrul evenimentului s-a sărbătorit anul nou Dacic pe data de 30 noiembrie cu linte, brânză, şuncă, usturoi, vin, cântec şi joc aşa cum şi dacii făceau. De asemenea s-au sărbătorit 20 de ani de existenţă juridică a Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă "Focul Viu" prin realizarea unor proiecţii video cu momentele importante din viaţa asociaţiei. În cadrul evenimentului a avut loc o donaţie de cărţi, jucării şi haine din partea participanţilor la Lira Vrânceană pentru două familii vrancene aflate în dificultate”, după cum au transmis organizatorii de la “Focul Viu”. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.