Educație

Campanie de împădurire la Panciu

Ziarul de Vrancea
9 nov 2015 821 vizualizări
2.000 de puieţi vor fi plantaţi de voluntari sâmbătă

Pe 14 noiembrie va avea loc la Panciu o campanie de împădurire bazată pe voluntariat. Sub sloganul „Plantăm! Îngrijim! Împădurim!”, acţiunea face parte din iniţiatiava naţională de împădurire bazată pe voluntariat „Plantăm fapte bune în România”. Astfel, la Panciu voluntarii vor planta 2.000 puieţi de salcâm pe o parcelă de 0,4 hectare. La acţiune vor participa şi membri ai Asociaţiei pentru Dezvoltare Durabilă „Focul Viu” Focşani, ai Primăriei Panciu şi ai Jandarmeriei Vrancea, dar sunt aşteptaţi cât mai mulţi voluntari.  Aceştia se vor întâlni la sediul primăriei din localitate sâmbătă, 14 noiembrie, între orele 8,00 – 9,00, iar acţiunea de plantare propriu-zisă începe la ora 10,00. Organizatorii  se obligă să asigure materialul săditor, instruirea şi coordonarea plantării, urmând ca fiecare voluntar să vină de acasă cu echipamentele de lucru ( lopeţi, cazmale, mănuşi, găleţi ), mâncare şi apă potabilă. Întrucât activitatea de plantare implică efort fizic, vârsta minimă de participare a voluntarilor la această acţiune este de 16 ani. Acţiunea din 14 noiembrie este iniţiată de Asociaţia EcoAssist din Bucureşti, alături de 5 organizaţii non-guvernamentale de protecţia mediului din România şi are drept partener instituţional principal Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor care prin intermediul Regiei Naţionale a Pădurilor. De altfel, ROMSILVA va furniza gratuit puieţii necesari şi asistenţă de specialitate pe toate plantaţiile pe care voluntarii se vor implica. Iniţiativa se află din 2013 sub asupiciile Înaltului Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României. “Plantăm fapte bune în România” promovează cauza pădurilor, sub orice formă. Astfel, românii se pot implica fie la organizarea plantaţiilor oficiale ale proiectului “Plantăm fapte bune în România”, fie prin organizarea unor acţiuni independente (pe terenuri aflate în incinta şcolilor, grădiniţelor, spaţiilor din jurul blocurilor de apartamente sau altor spaţii virane de interes pentru comunităţile locale), fie în proiecte de împădurire ale altor organizaţii care se desfăşoară mai aproape de ei", anunţă organizatorii. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.