Educație

VIDEO!!! Mesaj la început de an școlar: Bătrâna şcoală românească încă mai are puteri să producă olimpici

Iulia Crețu
14 sep 2015 2617 vizualizări
Oficialităţile nu s-au prea îngrămădit, ca în anii electorali, să participe, alături de elevi, la deschiderea anului şcolar u consilierul lui Ponta, Cristian Botan, a alăturat unei fotografii de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” un mesaj de îmbărbătare pentru elevi: cu toate lipsurile din sistemul de învăţământ, şcoala românească aduce zeci de premii la concursuri internaţionale

Curţile şcolilor din Focşani şi din judeţ nu s-au umplut ieri dimineaţă numai de copii, supăraţi că s-a terminat vacanţa, dar fericiţi că s-au revăzut cu ai lor colegi, dar şi de părinţi emoţionaţi ori de foşti elevi nostalgici după vremurile în care călcau pragul şcolilor. Mesajele pentru elevi şi liceeni au curs ieri. Unul dintre tinerii cooptaţi în Guvernul României, Cristian Botan, focşănean la origine, a transmis generaţiilor de elevi să înveţe pentru că, în ciuda lipsurilor din sistemul nostru de învăţământ, şcoala românească are an de an reuşite la concursuri internaţionale. Botan a postat pe facebook o fotografie de la Şcoala “Duiliu Zamfirescu” dim Focşani, unde şi el a învăţat. “Sunt multe lucruri de îmbunătăţit la sistemul nostru educaţional şi nimeni nu deţine soluţia perfectă. Cu toate acestea este cert că acest sistem învechit ne oferă în fiecare an zeci de elevi care se întorc acasă cu medalii câştigate la concursuri internaţionale. Să începem astăzi noul an şcolar având acest gând în minte!”, a transmis Cristian Botan, consilier în cadrul Cancelariei Prim-ministrului României pe probleme de transparenţă guvernamentală. Cristian Botan a fost numit la Palatul Victoria ca urmare a iniţiativei sale de a reuni posturile vacante în administraţia publică din România într-un portal online unic (PublicJob.ro), cu scopul combaterii favoritismului şi nepotismului în managementul resursei umane din sectorul public.

Deputatul Murgu, cu fiica sa la deschiderea anului

Printre puţinele oficialităţi care au luat parte la deschiderea anului şcolar ieri, la Focşani, s-a numărat şi deputatul UNPR de Mărăşeşti, Neagu Murgu, care a avut un motiv întemeiat să vină la deschidere. Fiica sa urmează cursurile Colegiului Economic “Mihail Kogălniceanu” din Focşani. Andreea i-a mulţumit tatăl ei cu o postare pe facebook, iar deputatul i-a transmis fiicei să-l bucure cu rezultate bune la examene. “Vă doresc să aveţi un an plin de împliniri, să vă bucuraţi părinţii cu rezultate bune la învăţătură şi să vă urmaţi visul în viaţă!”, a spus Neagu Murgu, care a fost însoţit de vicepreşedintele CJ Dragoş Bârlădeanu şi de viceprimarul Marius Iorga. Colegul său de Parlament, liberalul Nini Săpunaru le doreşte copiilor “sete de carte”. Echipa sa de consilieri a postat imagini de la Şcoala “Ştefan cel Mare” Focşani. “Prima zi de şcoală este un început care se asociază cu primul sunet de clopoţel şi foarte multe emoţii. Le doresc tuturor elevilor sănătate, sete de carte şi numai note bune. Felicit şi părinţii cu ocazia acestui eveniment important în viaţa copiilor lor, dorindu-le răbdare şi înţelepciune pentru a-i creşte şi educa”, a fost mesajul lui Nini Săpunaru.

Şcoala a fost frumoasă ieri, de astăzi se vor vedea şi lipsurile


Primarul Decebal Bacinschi nu a rupt tradiţia din fiecare an, la începutul şcolii, şi a mers la deschiderea anului şcolar 2015-2016 la Colegiul “Unirea” şi la Colegiul “Cuza”, fiind însoţit de deputatul PSD Ciprian Nica. Edilul a profitat de moment să adune ceva lauri după ce Colegiul “Unirea” a fost reabilitat pe bani europeni. Emoţii nu au fost numai în Focşani, dar şi în şcolile din judeţ, mult mai modeste în comparaţie cu cele din urbe. Puzderie de copii şi părinţi a fost şi la şcoala din comuna Cârligele ori la Jariştea. Şi dacă ieri totul a fost frumos şi emoţionant, de astăzi probabil se vor vedea mai clar şi mai dureros lipsurile din sistemul de învăţământ. Primul clopoţel a umplut reţelele de socializare de fotografii frumoase, însă după 14 septembrie vor fi înlocuite de mesaje care fac referire la lipsuri de manuale ori alte dotări din unităţile de învăţământ.
(Iulia CREŢU)


 

 

 

 

 

Get your own valid XHTML YouTube embed code

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
danb, acum 3145 zile, 14 ore, 31 minute, 27 secunde
Si la ce-i foloseste scolii si societatii romanesti ca produce olimpici ? Din toate liceele vrancene nu se pricepe niciun elev sa impacheteze o pruna si sa o vanda pe o piata occidentala. Invata NUMAI citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.