Educație

Lecţie de oratorie oferită de Generalul de brigadă Adrian Stroea

Ziarul de Vrancea
14 sep 2015 969 vizualizări
Volumul cercetătorului Bogdan Dogaru a fost prezentat la Odobeşti de comandantul Brigăzii 8 LAROM

FLansarea volumului “Structuri ale Jandarmeriei şi Armatei din zona Odobeştilor” (Focşani, 2015), semnat de cercetătorul Bogdan Dogaru, a fost un regal academic într-un judeţ unde lansările de carte s-au transformat în ultimii ani în litanii cu iz de veşnică pomenire şi miros de tămâie. Vorbind despre tradiţia militară românească şi volumul amintit mai sus, Gen. de brigadă prof. univ. dr. Adrian Stroea a oferit odobeştenilor prezenţi sâmbătă în sala de festivităţi a Casei de Cultură din Odobeşti o lecţie de oratorie şi profesionalism la cel mai înalt nivel. Participanţilor li s-au devoalat pagini mai puţin cunoscute din istoria Armatei Române şi a Jandarmeriei, pagini care au marcat istoria Odobeştilor şi a localităţilor vecine: Jariştea, Vărsătura, Broşteni, Vârteşcoiu şi Mera. Gândit sub semnul împlinirii unui secol de la Primul Război Mondial şi faptului că anul 2015 este “Anul veteranilor de război”, evenimentul de la Odobeşti a încercat să marcheze simbolic cele două momente. Cu atât mai mult cu cât printre participanţi s-au aflat şi doi dintre cei patru veterani de război din Odobeşti, Gheorghe Chiriac şi Costică Voicu. Acestora şi celorlalţi doi veterani, Constantin Sima şi Grigorie Brăguţă, le-au fost oferite la final Diplome de recunoştinţă şi stema Oraşului Odobeşti. Evenimentul a fost onorat de comandanţi ai structurilor statului din judeţ, reprezentanţi ai Unităţilor Militare din Focşani, ai Jandarmeriei, ai ISU, ai Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – Filiala Vrancea, ai Asociaţiei Cultul Eroilor “Regina Maria” – Filiala Vrancea, şefi de instituţii de Cultură, scriitori, profesori, edili din zona Odobeştilor, reprezentanţi ai Bisericii locale, Daniel Nicolaş, primarul Oraşului Odobeşti, şi Dragoş Bârlădeanu, vicepreşedintele CJ Vrancea, semn că Armata rămâne una dintre instituţiile respectate şi respectabile ale Statului roman.  (Z. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.