Educație

Romanii şi ungurii, fraţi în jurul cazanului cu mancare - Doi focşăneni au făcut furori la ”Festivalul Cartofului”

Aurelian Ivan
31 aug 2015 3616 vizualizări
Doi bucătari vranceni amatori au fost singurii romani, în cele şase ediţii de pană acum ale concursului gastronomic, care au reuşit să ia locul I şi diploma de aur

Doi bucătari amatori din Vrancea au scris “istorie” la "Festivalul Cartofului", ce a avut loc la Targul Secuiesc în acest sfarşit de săptămană. Sunt prima echipă de romani participanţi în cele şase ediţii de pană acum şi au reuşit să impresioneze cu preparatele lor juriul format din bucătari unguri. Echipa este formată din doi pasionaţi care în lucrează în domenii departe de bucătărie. Inginerul Mihai Cătălin Anghelache are un business în publicitate prin Tehnodesign, iar coechipierul său este un cunoscut avocat în Focşani, Doru Constantinescu. ”Anul trecut, un prieten m-a sfătuit să nu mă duc acolo că: «în cel mai bun caz, vă descalifică iar în cel mai nefavorabil, vă huiduie sau vă bat». În afară de faptul că au fost atat de obiectivi încat ne-au acordat premiul, s-au purtat cu noi mult mai prieteneşte şi mai civilizat decat cred că am fi reuşit noi s-o facem în situaţia în care ei ar fi venit la Focşani. Nu am sesizat nicio clipă vreun fel de reticenţă, răutate sau orgoliu naţionalist, ci doar respect, amabilitate şi prietenie”, a spus Mihai Cătălin Anghelache.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Echipa din Vrancea alături de juriul “Festivalului Cartofului"

 Cu ce au reuşit însă vrancenii să impresioneze juriul? “Ne-am prezentat cu un fel principal gătit la ceaun cu muşchiuleţ de viţel, afumatură de porc, carnaţi afumaţi şi bineînţeles, cartofi, totul în supă de oase de vită cu legume. Doru Constantinescu a pregătit nişte găluşte ungureşti, cu aluat de cartofi, prune, nucă şi dulceaţă de smochine, despre care un membru al juriului din Ungaria a afirmat că: «nici bunica mea nu le făcea atat de bune» . Antreul a constat din ouă scoţiene cu carne de carnaţi picanţi pe pat de piure cu morcov şi dulceaţă de ardei iute”, a încheiat Mihai Cătălin Anghelache. Mai mult decat atat, anul acesta bucătarii vranceni au fost invitaţi să fie membrii "Ordinului Cavaleresc Foc Liber", care are ca scop gătitul în aer liber şi promovarea tradiţiilor culinare. La “Festivalul Cartofului” au participat 18 echipe de bucătari din Romania şi Ungaria. (Aurelian IVAN)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 5

Adaugă comentariu
marcos, acum 834 zile, 1 minut, 8 secunde
Felicitari echipei! Pentru unii dintre noi succesul lor nu a fost o surpriza!
marcos, acum 834 zile, 5 minute, 23 secunde
Unii sunt cel putin nedrepti, dl. Bacu este un om deosebit!
schimbu3, acum 835 zile, 4 ore, 5 minute, 59 secunde
Felicitari, e normal sa fie asa, lasand deoparte vorbele agitatorilor care vor sa ne stie dezbinati, s-au intalnit acolo oameni cu o pasiune comuna, indiferent ce etnie sau nationalitate aveau. Si citeste integral
SOPARLA, acum 835 zile, 7 ore, 13 minute, 59 secunde
Felicitari Cata , felicitari Doru ! Domnul consilier local UNPR BACU nu putea scapa pomana asta ! E proverbial , unde e moaca , hop si el !
Doru Constantinescu, acum 835 zile, 2 ore, 35 minute, 26 secunde
Va multumim pentru aprecieri. Nu stiu insa cine v-a zis ca dl consilier local Bacu a participat la o pomana. Sa stiti ca dumnealui a fost cel care a platit taxa de participare pentru intreaga echipa citeste integral
Doru Constantinescu, acum 835 zile, 2 ore, 39 minute, 21 secunde
Va multumim pentru aprecieri. Nu stiu insa cine v-a zis ca dl consilier local Bacu a participat la o pomana. Sa stiti ca dumnealui a fost cel care a platit taxa de participare pentru intreaga echipa citeste integral
Mihai Anghelache, acum 835 zile, 6 ore, 23 minute, 42 secunde
multumim pentru felicitari, insa si dl. Bacu le merita, ne-a ajutat efectiv.
modjo, acum 835 zile, 11 ore, 10 minute, 27 secunde
Bine cata felicitari!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.