Educație

Diplomele de la InfoEducaţie, bilet de intrare la facultate

Ziarul de Vrancea
3 aug 2015 1852 vizualizări
Peste 200 de participanţi din 28 de judeţe ale ţării s-au aliniat ieri la startul Concursului Naţional de Proiecte IT&C InfoEducaţie 2015, care se desfăşoară pe parcursul întregii săptămâni în tabăra de tineret de la Gălăciuc.

Deviza ediţiei din acest an este "Să programăm pentru ceva util"! Este unul dintre cele mai cunoscute concursuri de IT la nivel naţional, iar importanţa acestuia, după cum ne-au spus profesorii Emil Onea, de la Colegiul Naţional Unirea din Focşani, şi Ovidiu Domşa, preşedintele Uniunii Profesorilor de Informatică din România (UPIR), trece dincolo de graniţa premiilor pe care le pot câştiga concurenţii. Diplomele de la acest concurs, primite de elevii talentaţi ai claselor a XI-a şi a XII-a, pot constitui biletul de intrare la multe facultăţi de profil din ţară. Nu puţini dintre absolvenţii InfoEducaţie sunt astăzi studenţi la prestigioase facultăţi din ţară şi străinătate. Unii se întorc de câte ori au posibilitatea la Gălăciuc, ca membrii ai juriului sau chiar ca sponsori ai acestui concurs. “Gălăciucul aduce nou în acest an o tehnologie ultrasofisticată: conceptul de Cloud. Copii îşi “varsă” lucrările direct pe servere. Cisco şi Intel au pus la dispoziţie serverele necesare pentru a face posibil acest lucru. În ediţiile trecute veneau pe CD-uri, cu stickere, pe care mai apoi le instalau pe calculatoare. Acum participanţii pun totul direct pe server, ceea ce face mai simplu şi accesul juriului la proiecte. Practic, cei din juriu pot consulta proiectele înainte de prezentarea propriu-zisă, pot să le verifice sursele” , ne-a declarat profesorul Emil Onea. La ediţia din acest an participă 136 de proiecte, la cinci secţiuni: Aplicaţii Web, Software educaţional, Software utilitar, Roboţi şi Multimedia. De departe, cea mai spectaculoasă secţiune se preconizează a fi secţiunea de Open Roboţi, care se va desfăşura pe parcursul întregii zile de joi. Preşedintele juriului este în acest an profesorul Sabin Buraga, conferenţiar la Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Festivitatea de premiere va avea loc vineri, iar premiile, după cum au anunţat organizatorii, sunt destul de consistente. Printre principalii sponsori ai ediţiei din acest an se numără companiile  Google, Cisco, Intel, Orange sau Cloudbase. (Dana LEPĂDATU)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.