Educație

Festival dedicat poveştilor scrise cu inima de voluntari

Dan Chiriac
28 iul 2015 1167 vizualizări
In cadrul evenimentului de aseară au putut fi vizionate filme create de voluntarii Bibliotecii

Bibliotecarul Margareta Tătăruş a deschis aseară, la sala Balada din Focşani, Festivalul Povestirilor Digitale vrâncene, un eveniment care şi-a propus să arate şi să ne arate cum poate schimba voluntariatul lumea de lângă noi. Margareta Tătăruş, sufletul acestui eveniment, a vorbit cu drag despre cartea dedicată "BiblioPovestaşilor", proiect care a adunat laolaltă oameni, poveşti de viaţă, experienţe şi trăiri. Cei 79 de "BilioPovestaşi" au scris o poveste de neuitat anul acesta în Focşani, care a fost pusă, iată, între coperţile unei cărţi. Tot în cadrul evenimentului s-a lasat colecţia de poveşti digitale create în ultimii 3 ani la Centrul de formare al bibliotecii sub îndrumarea bibliotecarului formator Margareta Tătăruş. Cartea „Bibliopovestaşii sau despre constelaţia iubitorilor de cuvânt” şi „Catalogul celor 100 de povestiri digitale” create de copii, adolescenţi, pensionari, bibliotecari şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asisistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Vrancea, au apărut la Editura Atec din Focşani. Şi, aşa cum spunea unul dintre cei care s-au ocupat de acest proiect, povestirile sunt cele mai importante în viaţa omului, care te ajută să te descoperi şi chiar să-ţi găsesti un rost în viaţă. Alături de directoarea Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” din Focşani, Teodora Fîntînaru, Margareta Tătăruş, dar şi câţiva invitaţi au vorbit despre ce înseamnă proiectele de implicare în comunitate. Pe parcursul evenimentului, cei prezenţi s-au inspirat din poveştile de viaţă scrise de voluntarii bibliotecii.La evenimentul de aseară au luat parte şI "BiblioPovestaşiI". „Simţeam că mă plictisesc, că îmi irosersc timpul degeaba. Acest program a însemnat totul pentru mine. Îmi doresc să fim susţinuţi şi apreciaţi”, le-a spus celor prezenţi Sandu Mihai, elev la Liceul Pedagogic "Spiru Haret", unul dintre inimoşii "bibliopovestaşi". Organizatorii au oferit premii din la cele patru categorii din concurs: voluntarii BIBLIOPOVESTAŞI, copii şi adolescenţi, pensionari,  D.G.A.S.P.C. Vrancea. Totodată, Margareta Tătăruş le-a mulţumit celor care au ajutat-o în derularea acestui proiect de suflet, oameni care fac diferenţa între "a dori şi a face", după cum s-a exprimat. Festivalul a fost organizat de Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu”, în parteneriat cu Fundaţia Progress şi Ansamblul Folcloric „Ţara Vrancei”, sub genericul „Constelaţia iubitorilor de cuvânt”. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.