Educație

DOCUMENT ATASAT!!! Topul liceelor vrâncene în funcţie de mediile de la BAC 2015

Ziarul de Vrancea
10 iul 2015 5258 vizualizări
S-au afişat rezultatele finale Bacalaureat 2015 care ne arată în ce licee se face mai multă carte u Colegiul Unirea este singurul din judeţ cu promovare 100% u la polul opus se află Centrul Şcolar "Elena Doamna" din Focşani unde niciun elev nu a promovat examenul

După soluţionarea contestaţiilor, rata de promovare la examenul naţional de bacalaureat din Vrancea a crescut cu 0,92%, ajungând la 71,32%, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Vrancea. Marţi, după afişarea rezultatelor iniţiale la Examenul de bacalaureat 2015, la nivelul judeţului Vrancea s-au înregistrat 586 de cereri de reevaluare a lucrărilor scrise, care au fost recorectate în alte judeţe. Dintre acestea, 210 contestaţii au fost admise: 80 de lucrări au obţinut o medie mai mare, iar 130 o medie mai mică decât aceea iniţială. Rezultate finale la BAC 2015 au fost postate la avizierele şcolilor şi au fost publicate şi pe portalul specializat edu.ro. Laura Teodora Loghin, de la Colegiul Naţional Unirea, Elena Silvia Moroiu, de la Colegiul "Al I. Cuza" şi Valentin Petrea, de la Colegiul Economic "Mihail Kogălniceanu" rămân singurii candidaţi din judeul Vrancea care au luat note perfecte la bac. Alexandru - George Maiereanu, absolvent de Cuza, care a fost deja admis la o universitate din Germania, are cea de-a patra notă la examenul de maturitate, 9.98.

Topul celor mai bune licee

După afişarea rezultatelor finale, Colegiul Naţional Unirea este singurul liceu din Vrancea unde promovarea la BAC a fost de 100%, urmat îndeaproape de Colegiul Naţional “Al. I.Cuza” Focşani, cu 99,09 rata de promovabilitate. La polul opus se află Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă "Elena Doamna" Focşani, unde niciun absolvent nu a promovat bacalaureatul în acest an. Centrul “Elena Doamna”este o şcoală pentru copiii cu deficienţe de auz şi vorbire, ceea ce face deosebit de greu susţinerea unui examen în condiţii de egalitate cu elevii celorlalte licee. Cu toate acestea, Centrul este asimilat învăţământului de masă, fără ca aceşti copii să beneficieze de condiţii speciale de susţinere a examenelor. Din situaţia statistică rezultă că promovabilitatea la nivelul judeţului Vrancea a fost mult mai mare decât cea de anul trecut, când 59,78% dintre absolvenţii claselor a XII-a au trecut examenul de BAC. Rata de promovare a crescut în acest an şi ca urmare a două programe europene de pregătire a elevilor de liceu pentru bacalaureat, în cadrul cărora  candidaţii au avut şansa de a lucra suplimentar. Rezultatele mai bune din acest an pot fi puse însă şi pe seama subiectelor mai lejere decât cele de anul trecut, care însă au necesitat o mai mare atenţie din partea absolvenţilor. (Dana LEPĂDATU)
Iată topul liceelor în funcţie de promovabilitatea la BAC 2015
Colegiul Naţional "Unirea"  -100%
Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" Focşani -  99.09%
Colegiul Economic "Mihail Kogălniceanu" Focşani -  96.82%
Liceul Pedagogic "Spiru Haret" Focşani - 95.58%
Liceul Teoretic "Duiliu Zamfirescu" Odobeşti - 88.89%
Liceul Teoretic "Emil Botta" Adjud- 84.42%
Liceul de Artă "Gheorghe Tattarescu" Focşani- 76.62%
Liceul cu Program Sportiv Focşani - 73.56%
Liceul Teoretic "Ioan Slavici" Panciu- 66.21%
Liceul Tehnologic "Eremia Grigorescu" Mărăşeşti - 60.00%
Colegiul Tehnic "Gheorghe Balş" Adjud- 59.81%
Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" Focşani- 54.66%
Colegiul Tehnic "Ion Mincu" Focşani- 52.05%
Liceul Teoretic "Grigore Gheba" Dumitreşti - 51.85%
Colegiul Tehnic Auto "Traian Vuia" Focşani- 47.06%
Liceul Tehnologic "Alexandru Ioan Cuza" Panciu- 44.44%
Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" Focşani- 41.38%
Liceul "Simion Mehedinţi" Vidra- 40.51%
Liceul Tehnologic "G.G. Longinescu" Focşani- 34.88%
Colegiul Tehnic "Valeriu D. Cotea" Focşani- 33.12%
Liceul Tehnologic Odobeşti- 26.67%
Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă "Elena Doamna" Focşani- 0% 



Fisiere atasate

În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.